25. kolo
28.02.2015 18:00 CET
4 : 2
(4:1)

Reportáž

Rayo Vallecano - Levante UD 4:2

Neskutečná čtvrthodinka Alberta Buena, v níž nasázel Levante čtyři branky, stačila Vallecanos na důležité vítězství proti Levante. Hosté dokázali odpovědět jen dvěma góly Casadesúse a Ucheho a z Madridu odjíždějí s prázdnou. Rayo poskočilo na průběžnou desátou příčku, Valencijští jsou sedmnáctí.

Domácí měli dobrý vstup do zápasu. Už v 8. minutě střílel nebezpečně aktivní Licá, jehož pokus po rychlé akci prolétl těsně kolem branky strážené Diegem Mariňem. Byli to však hosté, kdo se záhy dostal do vedení. Psala se 13. minuta, když se na pravé straně dobře uvolnil Xumetra, jenž poslal dobrý centr do vápna. Na ten si chytře počíhal Víctor Casadesús a z bezprostřední blízkosti doklepl míč za záda bezmocného Álvareze - 0:1!

Zbytek první půle by fotbalisté Levante nejraději zapomněli. Alberto Bueno totiž na hřišti v dalších minutách rozpoutal peklo, které rozhodlo o vítězství Raya. Šestadvacetiletý útočník nejprve srovnal skóre ve 24. minutě tvrdou hlavičkou po pasu Martíneze - 1:1! Na druhé straně poté zazdil obrovskou příležitost Levante Casadesús a Bueno tak mohl znova trestat. Svou druhou branku přidal v 32. minutě po nepřesvědčivém zákroku Mariňa, jenž balón vyrazil pouze před sebe. Toho využil právě Bueno a jednoduše posunul svůj klub do vedení - 2:1!

Při chuti zůstal nejlepší střelec Vallecanos i nadále a o dvě minuty později dokonal hattrick. Při třetí brance centroval na Buena z levé strany Licá a muž večera ve skluzu zasunul míč krásně kolem přední tyče - 3:1! A to nebylo v podání rodáka z Madridu všechno, v 38. minutě totiž ještě zajistil domácím rozhodující náskok. Tentokrát vyslal dlouhý centr na Buena Trashorras a bývalý hráč Realu či Valladolidu nadvakrát překonal gólmana Mariňa - 4:1!

Zápas byl prakticky rozhodnutý a tempo hry po přestávce lehce opadlo. Domácí si hlídali náskok a občas pozlobili hostující obranu, jako v 54. minutě, kdy to neúspěšně zkoušel domácí bek Martínez. Levante se zoufale hnalo za zmenšením ztráty, ale nepřálo mu štěstí. V 60. minutě vybojoval David Barral ve vápně Blesků míč a pálil na odkrytou branku, naneštěstí pro hosty však pouze orazítkoval tyč!

Poté se na hřišti přitvrdilo a hru často přerušovaly nepovolené zákroky, alespoň druhého čestného úspěchu se srdnatě bojující hosté dočkali v 86. minutě. To si útočná vozba Levante poradil v situaci tři na dva a Uche výstavní střelou do šibenice překonal Álvareze - 4:2! Ani to už však osud utkání nezměnilo a Rayo si tedy připisuje zasloužené vítězství.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Robík

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele