3. kolo
14.09.2014 12:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Rayo Vallecano - Elche CF 2:3

Přestřelka na stadionu Vallecas v Madridu nakonec vynesla tři body hostům z Elche za vítězství 2:3. Hosté si během druhého poločasu vypracovali dvoubrankový náskok díky gólům Jonathase a Mosquery, Bleskům pak už nepomohla ani penalta nařízená v 90. minutě. Elche se posunulo do vytouženého středu tabulky, Rayo je se dvěma remízami patnácté.

Zápas začalo lépe Elche, které svého soupeře v úvodních minutách dokázalo dostat pod tlak, byli to však domácí, kdo zaznamenal první velkou příležitost. Po rychlém protiútoku se do šance dostal Leo Baptistao, jenže polský brankář Tytoň vytáhl výborný zákrok a vytěsnil míč na rohový kop. Na druhé straně mohl zajistit vedení Elche Jonathas, ale v rozhodujícím okamžiku ztratil míč a vybíhající Álvarez, tak mohl balón odkopnout do bezpečí.

V 37. minutě dostalo Elche výhodu přímého kopu po ostrém faulu na Rodrígueze. Jeho exekuci si vzal na starost Edu Albacar, jenž načrtl trajektorii míče přesně k bližší tyči, a Álvarez se už natahoval marně - 0:1! Vedoucí gól neodpovídal rozložení sil na hřišti, jelikož lepším týmem byli po většinu první půle domácí, pro něž přišlo zasloužené vyrovnání těsně před přestávkou. Bueno nacentroval do pokutového území Elche, Gaël Kakuta převzal míč, překonal obránce a tvrdou ranou zavěsil - 1:1!

Po změně stran se na hřišti přiostřilo a hra se lehce rozkouskovala, z neučesaného vstupu do druhé půle však vytěžili hosté druhý gól. Po laciné ztrátě míče se obrana Raya nedokázala rychle zkonsolidovat, čehož využil Jonathas, který nastartoval druhé plíce, předběhl oba stínující obránce a z hranice velkého vápna zamířil přesně k tyči - 1:2! Pro čerstvou brazilskou posilu v kádru Elche to byl premiérový gól v novém dresu.

Vyrovnávací branku měl poté v 63. minutě na kopačce aktivní Aquino, jenž po dobré akci Buena netrefil úplně prázdnou branku. Ze střelecké nemohoucnosti domácích tak těžilo v 70. minutě Elche, které se v těchto chvílích soustředilo především na bránění a hrozilo z rychlých kontrů. Při nenápadné akci zavezl Jonathas míč až k rohovému praporku a poslal zpětnou přihrávku na Pedra Mosqueru. Ten se s ničím nerozpakoval a vypálil jedovatou přízemní střelu přesně ke vzdálenější tyči Álvarezovy svatyně. Povedená rána znamenala vedení hostů už 3:1!

Riskantní obléhání branky Elche ze strany Raya bylo po zbytek druhé půle více méně jalové, nicméně v 89. minutě zahrál Albácar v pokutovém území rukou a sudí ukázal na penaltový puntík. Exekuce pokutového kopu se úspěšně ujal Bueno, ale na obrat v zápase už to nestačilo. Elche tak díky nadmíru efektivní hře a povedeným střelám z dálky vybojovalo první výhru v letošním ročníku.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, soccerway.com, espnfc.us

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele