25. kolo
28.02.2015 22:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Málaga CF - Getafe CF 3:2

Při udržování náskoku si sice Malaga nepočínala zrovna podle učebnice, ale nakonec přece jen zvládla odolat závěrečnému náporu Getafe a zvítězila 3:2. Na Juanmiho gól z první půle odpověděl hostující Álvaro Vázquez, jenž poté v závěru snižoval náskok andaluského celku po brankách Dardera s Hortou, ovšem víc již madridský celek s výsledkem nezmohl.

Svěřenci Javiho Gracii se tak nadále drží na výtečném sedmém místě na dosah kvalifikace do evropských pohárů, zatímco Getafe se krčí na čtrnáctém místě. Byli to právě favorizovaní domácí, kdo vstoupil do zápasu dominantně a málem se i dostali do vedení, když zblízka nebezpečně pálil Samú. Brankář Jonathan si však stačil s jeho střelou poradit. Po deseti minutách však přece jen kapituloval. Rosalesův centr z pravé strany našel v pokutovém území přesně hlavu Juanmiho, jenž míč přesně usměrnil a mohl slavit svůj druhý gólový zásah ve stejném počtu zápasů - to on se trefou postaral o výhru Malagy na Barceloně.

Ještě do poločasu se mohlo skóre měnit na obou stranách, ovšem na straně Getafe z dobré pozice pálil Emiliano Velázquez zoufale nepřesně a na straně Malagy si zase na brankáři Jonathanovi vylámali zuby aktivní Samú i Marcos Angeleri. Po změně stran se ke kontrole hry dostali hosté a do deseti minut mohli rovněž slavit vyrovnání. Leónův centr zprava našel přesně Álvara, jenž zblízka pohodlně zavěsil.

Radost však Getafe příliš dlouho nevydržela. Domácí se totiž záhy dostali do vedení podruhé, když Sergi Darder natáhl ke střele z úctyhodné dálky a razantním projektilem překvapil všechny na stadionu v čele s gólmanem Jonathanem. A pro hosty bylo v průběhu druhé půle ještě hůř, neboť se prosadil také Horta po Samúově postrčení a zdálo se, že je o vítězi rozhodnuto. Jisté pochyby ale ještě zvládnul do zápasu vnést svým druhým gólem večera Vázquez, jenž z pouhých pár metrů gólově využil Velázquezova hlavičkového přistrčení. Carlos Kameni však dalším střeleckým pokusům hráčů Getafe zvládnul odolat, a tak si Malaga udržela zisk všech tří bodů na své straně.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele