10. kolo
02.11.2014 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Levante UD - UD Almería 2:1

Levante protrhlo střeleckou smůlu a na svém stadionu porazilo Almeríi 2:1. Své první vystoupení před vlastními fanoušky tak kouč Alcaraz zvládl a Valencijští díky tomu po dlouhé době minimálně na pár hodin opouštějí sestupové pásmo. Almería je po třetí porážce v řadě čtrnáctá. Rozhodující branku zaznamenal v 76. minutě Victor Casadesús.

Lucas Alcaraz musel udělat v kabině Levante pořádný vichr. Doposud matní fotbalisté totiž od začátku utkání působili daleko agresivněji a hladověji než dříve. Kombinace sice tradičně vázla, ale domácí byli lepším mužstvem. Levante tak šlo vcelku zaslouženě do vedení ve 26. minutě, když Diop ve středu hřiště získal míč a obratem jej do běhu naservíroval Davidu Barralovi. Zkušený forvard oklamal obránce Dos Santose a ve skluzu propálil brankáře Rubéna - 1:0!

Almería však také měla o co hrát. Její časté výlety do vápna Levante však postrádaly přesnost a Mariňo si nemusel připsat jediný opravdu důležitý zákrok. Levante stav vyhovoval, takže se šlo do kabin za stavu 1:0.

Po změně stran pokračovala matná přetlačovaná mezi šestnáctkami. Hráči Levante se postupně nechali ukolébat přívětivým stavem, což se jim mohlo stát osudným už v 66. minutě. Snad první opravdu nebezpečný útok hostů zakončoval Navarro, gólman Mariňo však míč vyrazil a ke střele se dostal střídající Silva. Ani ten však míč do sítě nedopravil. Do rány se totiž obětavě vrhl jeden z obránců.

Nakonec se však hosté vyrovnání přece jen dočkali. V 71. minutě rohový kop prodloužil hlavou na vzdálenější tyč Hemed. Balón se dostal až Jonathanu Zongovi a jednadvacetiletý útočník z Burkiny Faso vsítil svůj první gól v letošním ročníku - 1:1!

Pro domácí byla obdržená branka překvapivým budíčkem, na který měli naštěstí pro Alcaraze dostatek času reagovat. A skutečně netrvalo dlouho a Levante si vzalo vedení zpět. Ovšem nutno dodat, že domácí měli velké štěstí. V 76. minutě zahrával nebezpečný přímý kop Gavilán, jenž napálil břevno. Míč se nečekaně odrazil až k volnému Victoru Casadesúsovi, který z první trefil prázdnou branku - 2:1! Pojistit valencijské vítězství mohl v 82. minutě Barral, v těžké pozici však mířil vedle.

Závěr zápasu tak ještě přinesl drama. Almería svého soupeře zatlačila a v nastavení si dokonce vynutila i jednu velkou gólovou příležitost. Při rychlém brejku se na pravé straně ocitl s míčem zcela sám Silva, jenž ale šanci na vyrovnání odmítl, a místo toho napálil pouze boční síť. Levante po čtyřech zápasech bez vítězství slaví tři body, Almería si musí na bodový zisk ještě počkat.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
ryzskej

1:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele