24. kolo
23.02.2015 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Levante UD - Granada CF 2:1

Hodně zajímavé utkání nám nakonec nabídla pondělní dohrávka La Ligy. Granada dlouho vedla nad Levante, ale po vyloučení inkasovala dvakrát a tři body mají domácí.

Už ve třetí minutě se málem radovali hostující fanoušci, když do vápna Levante přilétl zajímavý a především přesný centr. K němu se nejrychleji dostal Youseff El Arabi, jenže neprostřelil výborného brankáře Mariňa. Domácí Levante nic nevymyslelo a jeho aktivita byla nulová. Radovali se naopak hosté. Faul ve vápně byl potrestán nařízenou penaltou. K ní se postavil Youseff El Arabi a poradil si náramně. Granada vedla po třinácti minutách o jednu branku.

Levante se pokoušelo reagovat, ale jeho kombinace postrádaly smysl a především přesnost. Jejich hra připomínala spíše hektickou honbu za srovnáním bez jakéhokoli konceptu a nápadu. Deset minut před koncem první půle se do velké šance dral Youseff El Arabi. Střelec první branky utkání ještě nahrával na lépe postaveného Colungu, ale ten nepropálil brankáře. Do další šance se dostával David Barral, ale nevystřelil ideálně. A v nastavené minutě se zajímavým pokusem prezentoval ještě Márquez, ale ani on nemířil přesně.

Ani druhá půle nenabízela nic záživného. Levante sice zahrávalo několik rohových kopů v krátkém intervalu, ale nic z nich nevytěžilo. Následně střílel García z pětadvaceti metrů, ale jeho zakončení taktéž postrádalo razanci. Chvíli poté dobíhal Jason nahrávku z hloubi pole, ale u míče byl dříve brankář Olazábal. Následný centr na přední tyčku byl odvrácen pozornou obranou Levante, které ještě stihlo založit protiútok. Vše zkazila nepřesná nahrávka.

Granada směřovala k vítězství, ale plány jí výrazně narušila minuta 72., kdy Colunga fauloval úplně zbytečně. Za zákrok v rozporu s pravidly byl také vyloučen a Levante dostalo šanci hrát více než 20 minut v početní výhodě. Na hřiště se poté dostal Víctor Casadesús, ale jeho první kontakt s míčem nebyl ideální. Patnáct minut před koncem mohl rozhodnout El Arabi, ale ztroskotal na brankáři. Zápas vypadal, že už se bude jen dohrávat, ale pokud někdo odešel dřív, musel litovat.

Deset minut před koncem se na hřišti strhla mela, kterou sudí vyřešili udělením červených karet pro domácího Ramise a hostujícího El Arabiho. Granada se najednou ocitla v devíti mužích a to se výsledek brání špatně. Přesvědčil ji o tom Victor Camarasa, který byl ve správnou chvíli na správném místě. Brankář Olazábal se nedohodl se svou obranou a vyběhl pro míč, ten ale těsně před ním odhlavičkovali jeho spoluhráči právě k Camarasovi. Ten jej poslal do opuštěné brány a bylo zaděláno na drama.

Když se Granada začala soustředit na bránění remízového výsledku, David Barral ji donutil vypít pohár hořkosti až do dna. Barral si zaběhl za obranu, zpracoval si nahrávku a propálil brankáře Olazábala podruhé!

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Robík

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele