3. kolo
14.09.2014 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Granada CF - Villarreal CF 0:0

Villarreal dnes večer zklamal, protože trápící se Granadě nedokázal vstřelit ani jednu branku. Především se ale museli nudit diváci, kteří se kromě gólu nedočkali ani pořádné šance. Oba týmy si spíše nemohoucně vyměňovaly míč.

Ačkoli se Granadě dařilo a Villarreal měl co napravovat, dnešní utkání bylo spíše zklamáním. A to pro fanoušky obou týmů a především ty nezaujaté. Objektivně se dá utkání shrnout jako ospalé a nezáživné dvě hodiny, po jejich skončení si oddychl snad každý fanoušek.

Když už se Villarreal dostal s vypětím všech sil na dostřel soupeřovy brány, najednou mu došly síly i jakákoli invence. Takže zůstal bezradně v její blízkosti a čekal, co přijde. Dlouhé minuty si ani jeden tým nedokázal vypracovat ani jednu příležitost a občas se dokonce stávalo, že si hráči nedokázali ani na metr přesně vyměnit přihrávku.

Základní věci, které jsou hráčům vštěpovány již od "žáčků", dnes zkrátka nefungovaly. Brankáře Sergia Asenja zaměstnávali spíše vlastní spoluhráči, když mu posílali krátké přihrávky. Asenjo ale vlastně ani spěchat nemusel, protože jej nikdo z protihráčů ani neatakoval. Jedna nepřesnost za druhou nabízela až komicko-tragickou podívanou, ze které měl divák pocit, že fotbalisté nastoupili spíše z nutnosti. Neustálé kombinace na území nikoho vedly dokonce jednu chvíli až k pískotu fandů.

Bruno Soriano poslal dlouhý nákop do vápna Granady, ale nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. Obdobně se vedlo také centrujícímu Mariu Gasparovi, který rovněž našel jen hlavu obránce soupeře. Když to nešlo kombinací, zvolil Luciano Vietto individuální průnik po straně. Snažil se dravým průnikem po levém křídle ohrozit branku Granady, ale sám se vytlačil z úhlu.

Pokud jde o domácí Granadu, její aktivita s přibývajícím časem klesala raketovým tempem. Hráči občas vypadali, jako by měli s kulatého nesmyslu respekt a nikdo z nich jej na delší dobu nechtěl mít v držení. Nejčastějším způsobem, jak dostat míč alespoň před brankáře Villarrealu, byl rohový kop. Třikrát po sobě ho zahrával Fran Rico, spoluhráče nenašel ani jednou. Po hodině hry se do vápna dostal Alfredo Ortuño, ale jeho hlavička mířila pouze do míst, kam Sergio Asenjo v pohodě doskočil.

Talentovaný Luciano Vietto se pokoušel taktéž hlavičkovat a dokonce zamířil docela přesně, ale ani jeho pokus neskončil v síti. Parodii na fotbal předváděla také Granada, jejíž chuť útočit zůstala v šatně ještě před výkopem. To dokonale demonstrovala série "malých domů", která skončila následující situací.

Brankář Fernandez se pokoušel o výkop, ale míč trefil špatně a ten se mu vrátil. Fernandez si chtěl dát opět načas, ale blížil se k němu střídající Čeryšev. Toho sice Fernandez viděl, ale nejevil snahu rychle odehrát míč, takže jej odkopával až ve skluzu a na poslední chvíli. Na bezbrankovém stavu nezměnila nic ani přesná hlavička Murilla.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, insidespanishfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele