5. kolo
24.09.2014 22:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Granada CF - Levante UD 0:1

Souboj domácího dosud neporaženého celku ve formě s trápícím se klubem ze dna tabulky s hrozivou nulou v kolonce vstřelených branek dopadl typicky navzdory všem předpokladům. Jinými slovy, Granada na vlastním stadionu podlehla Levante 0:1. Povedené gólové sólo Rubéna Garcíi tak znamená okamžitý posun valencijského celku mimo sestupové příčky a návrat dobré nálady.

Mladý záložník ve službách Levante udeřil přesně na začátku druhé půle, kdy se Los Granotes ujali vedení, které již do konce zápasu nepustili. Někdejší trenér hostů nyní na granadské lavičce, Joaquín Caparrós, v minulém kole vyzrál na Athletic, jakožto další celek ze své bohaté trenérské štace, ovšem tentokrát byl na své ještě loňské svěřence krátký.

Domácí sice byli zvláště v první půli lepším celkem, jenže na průběžné skóre to žádný vliv nemělo. Nůžky Jhona Córdoby skončily pouze na tribuně za brankou a tentýž hráč pak v průběhu první půle zahodil i další příležitost. Když se pak přece jen trefil, zastavil jej pro změnu praporek pomezního rozhodčího. Nejlepším hráčem v dresu hostů byl zpočátku jednoznačně José Luis Morales, jenž se rozhodl Córdobu napodobit akrobatickým zakončením nohou nad hlavou a vedl si o poznání lépe. Přesto ani on se nezasloužil o změnu skóre do konce poločasu.

Šestačtyřicátá minuta pak bezesporu přinesla nejkrásnější moment celého utkání. Jednadvacetiletý García v tu chvíli ukázal, proč se mu dříve předpovídala zářná budoucnost, když dokázal projít skrze trojici bránících hráčů na hranici šestnáctky a následně trefil přesně dolní růžek granadské branky. Šlo o první gól Levante po stěží uvěřitelných 465 (sic!) minutách a zvláště nový trenér José Luis Mendilibar si musel v tu chvíli pořádně oddechnout.

Branka na 1:0 se postarala o řádné oživení hry. Barral i Córdoba zahodili slibné šance a García se jim pak málem pomstil svým druhým zásahem večera, ovšem tentokrát jeho přímý kop skončil smolně jen na brankové konstrukci. Ve zbytku zápasu si již Levante nebralo žádné servítky a v krátkém časovém rozmezí nasbíralo hned čtyři žluté karty. Navzdory nervóznímu závěru a zoufalému bránění posledního rohového kopu se každopádně mohli po konečném hvizdu mocně radovat z prvního letošního vítězství a odpoutání ze dna tabulky.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Domácí si nenechají ujít příležitost a budou se dále vyhřívat na čele tabulky - 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele