34. kolo
30.04.2015 22:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Granada CF - Espanyol Barcelona 1:2

Boj o záchranu se ve Španělsku začíná čím dál více vyjasňovat. Zatímco týmy jako Elche či Levante úspěšně bodují a vzdalují se od pásma sestupu, jejich konkurenti na dně tabulky nabírají čím dál větší ztrátu. Jedním z takových potápějících se nešťastníků je Granada, která na domácím hřišti podlehla Espanyolu 1:2.

Katalánský celek se ujal vedení na samotném konci první půle, kdy se o gól do šatny postaral kapitán Sergio García. Granadští však sedmnáct minut před koncem vyrovnali díky Diegu Mainzovi, jenže Paco Montaňés jedenáct minut nato vrátil hostům vedení, které již udrželi až do konce. Espanyol touto výhrou přiživil své šance na možnou kvalifikaci do příštího ročníku Evropské ligy, neboť od sedmé Malagy jej nyní dělí pouhé dva body. Zato Granada zůstává na předposledním místě s pětadvaceti body a šestibodovou ztrátou na záchranu. To vše čtyři kola před koncem sezony.

Domácí měli v první půli jasně více ze hry a působili ofenzivnějším dojmem, jenže i tak to byli oni, kdo v poločase odcházel do šatny s inkasovaným gólem. Ten zapříčinil hrubou individuální chybou Emanuel Insúa. Levý bek Granady se totiž při vyvážení míče z obrany nechal obrat Lucasem Vázquezem, jenž si proklestil cestu až do pokutového území, odkud vybídl ke skórování Garcíu. Nejlepší střelec Espanyolu zachoval chladnou hlavu a přesnou ranou do pravého koutu překonal brankáře Roberta.

Granadským tak nezbylo nic jiného, než pokračovat v herním tlaku i nadále. Espanyol se totiž pohodlně spokojil s ochranou vydobytého náskoku. Nepřesně pak mířili domácí Success i Piti a nakonec to byl stoper Mainz, jenž protrhl střelecké trápení Andalusanů, když po centru Bangoury trefil hlavou vyrovnání na 1:1. Ve zbytku zápasu tak domácí hledali navýsost důležitý druhý gól pro zisk tří bodů, jenže tím se zároveň i řádně odhalovali před vlastní brankou. Caicedo však jedné takové šance po chybě Juana Calá trestuhodně nevyužil.

A při dalším propadu stopera Granady pak míč vzal do své správy střídající Montaňés, jenž víceméně zničehonic pláchl po pravé straně hřiště a přesnou ranou se postaral o utichnutí publika na stadionu Nuevo Los Cármenes.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele