1. kolo
24.08.2014 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Barcelona ani v oslabení nezaváhala a vyprovodila Elche třemi góly

Luis Enrique si na lavičce Barcelony užil podle očekávání úspěšnou premiéru, když na Camp Nou jeho svěřenci přehráli Elche jasně 3:0. O dvě branky se postaral Lionel Messi, jednu pak přidal mladíček Munir El Haddadi. Jedinou kaňkou je tak vyloučení Javiera Mascherana z konce první půle.

Ještě před šesti měsíci hrál osmnáctiletý Munir v barcelonském mládežnickém výběru, do klubového B týmu se pořádně ani nepodíval, a přesto si již odbyl premiéru na té nejvyšší úrovni. Již v přípravě tento nový výjimečný talent v katalánském dresu svými čtyřmi gólovými zásahy ukázal své nesporné kvality, které nyní potvrdil i v soutěžním utkání. Přestože se Munir narodil svým marockým rodičům v Madridu a chvíli působil v mládežnickém systému tamního Atlétika, má aktuálně zaděláno na to, aby se stal v budoucnu novou modlou Barcelony. Ostatně při dnešním střídání se mu již dostalo zasloužených ovací vestoje...

Kromě Munira na sebe dle předpokladů upoutal většinu pozornosti Lionel Messi, jenž působil obzvláště nabroušený a připravený táhnout svůj klub za novými úspěchy. Kromě těchto dvou útočníků je však nutno uznat, že i zbytek týmu si počínal výtečně a v druhé půli tak snad ani nebylo poznat, že má Elche na trávníku o jednoho hráče více. To vše navzdory hned pěti debutům - Luis Enrique nasadil do základní sestavy letní posily Claudia Brava, Jeremyho Mathieuho a Ivana Rakitiće, jež doplnili odchovanci Rafinha s Munirem.

Vtipná situace nastala krátce po úvodním hvizdu, když se hned v první minutě zápasu musela hra nakrátko přerušit kvůli černé kočky pobíhající po hřišti. Ani to domácí nerozhodilo z rytmu a brzy začalo být jasné, že na drtivě dominantním držení míče se ani pod novým manažerem nic měnit nebude. Jako první zkoušeli branku Elche ohrozit Rakitić s Munirem, oba však minuli. Byť v druhém případě šlo jen o centimetry, neboť rána mladičkého útočníka skončila na břevně. Stejně si pak počínal i Andrés Iniesta a zdálo se, že hosté se štěstím přečkají celý první poločas bez obdržené branky.

Pár minut před odchodem do šaten se však barcelonští přece jen dočkali. Vše začalo od Sergia Busquetse, který svým typicky skvělým čtením hry vystihl soupeřovu přihrávku, která se tak odrazila k Lioneli Messimu. Argentinské megastar stačil jediný dotyk k tomu, aby míč dostala pod kontrolu a vyslala nechytatelnou střelu k zadní tyči Tytońovy branky. Přesto první půle neskončila pro domácí zrovna nejšťastněji. Garry Rodrigues se totiž ocitl v úniku za liknavou obranou soupeře a chytře si došel pro faul od Javiera Mascherana. Ten dle pravidel uviděl rovnou červenou kartu.

Do druhé půle tak již nevyběhl Rafinha, jehož Luis Enrique obětoval za defenzivní stabilitu v podobě Marca Bartry. Přesto jakékoli obavy ze zdramatizování zápasu vzaly za své již v šestačtyřicáté minutě. Rakitićův dlouhý míč za obranu si Munir nechal chytře spadnout a poté jej střelhbitě postrčil jediným dotykem na vzdálenější tyč - 2:0. A ani to Barceloně nestačilo. Třetí gól večera přidal aktivní Messi, když perfektně využil toho, že jej obrana Elche nechala již ve vlastní šestnáctce na chvíli bez těsné blízkosti jakéhokoli obránce. Messi tak takřka ležérně proklouzl kolem čtveřice soupeřů a svou vytříbenou levačkou poslal míč jemně po zem do sítě.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Snad zahájíme sezónu vítězstvím

tip: 3:0

Reagovat
bayern987

Reagovat
boryland

5:0.......Leo 3,Rakitic,Andres.........

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 Leo 2x, Ivan, Alba

Reagovat
smazaný uživatel

O:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
N.Gin

Munir El Haddadi Mohammed kdo to sakra je? Jak se divam tak tady nema ani profil

Reagovat
N.Gin

Pardon dival jsem se na spatnej tym. Ale i tak tady o nem nic moc neni. Divam se ze na TM ma cenu 5m € takze to asi zas takovej drevak nebude...

Reagovat
bayern987

Potvrdil to.

Reagovat
N.Gin

Souboj Munir...Jese v pristich letech muze byt zajimavy. Ale bojim se ze Jeseho zabijeme prichodem dalsich zbytecnych megahvezd za sileny penize.

Reagovat
smazaný uživatel

Minulou sezonu nejlepsi hrac mladeze, vyhral nejlepsiho strelce mladeznicky LM, velikej talent

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele