25. kolo
27.02.2015 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Córdoba CF 1:0

Páteční předehrávka La Ligy opět nepřinesla mnoho zajímavého. Nováček z Córdoby si při výjezdu do Katalánska připsal jednu inkasovanou branku a poměrně vlažný výkon. Domácím se povedlo dvě minuty před koncem první půle skórovat, když se prosadil Abraham González. Díky jeho brance je katalánský celek zatím na osmém místě.

Domácí spoléhali na kapitána Sergia Garciu, vedle kterého se postavil Felipe Caicedo. Córdoba postavila do základní sestavy i hráče jako Fausto Rossi, Rene Krhin nebo Heldon s Andonem. V šesté minutě se hosté museli bránit, když domácí Espanyol zahrával přímý volný kop. K míči se postavil Sergio Garcia a před bránou povedeným centrem hledal Felipeho Caiceda. Na něj to ale bylo příliš dlouhé. Po přímém volném kopu na druhé straně hřiště se k zakončení dral Fausto Rossi, ale také on to měl hodně daleko.

Z dálky vyslal táhlou přízemní ránu domácí Arbilla a jen teč zachránila hostujícího brankáře. Ohrožení jeho čistého konta ale nekončilo, protože z následného rohového kopu hlavičkoval volný Abraham jen těsně nad břevno! Brankář Saizar dnes svedl několik soubojů s Abrahamem, který pálil po krátkém nápřahu také o chvíli později, ale nepřesně. Po půlhodině hry se po několika hlavičkách dostal k zakončení přes hlavu Vázquez, ale mířil hodně vysoko nad břevno. Práci měl také brankář Casilla, který musel likvidovat střelu Cartabii. Svou práci ale zvládl bez chyb.

Pak už se domácí konečně prosadili. Dvě minuty před koncem první půle Morenův centr sklepl Caicedo hlavou do druhé vlny, kam si nabíhal Abraham González. Ten nic nevymýšlel a krásnou přízemní ranou poslal míč přesně k tyči. Espanyol vedl o jednu branku.

Do druhé půle vešli lépe opět domácí, protože po chvíli pálil z dobrého úhlu Caicedo, ale brankář Saizar byl na místě a poradil si. Střídající Bebe chtěl s výsledkem něco udělat a brankář Casilla musel zasahovat na poslední chvíli. Branku Córdoby ohrozil také Fuentes, ale ani z toho gól nepadl. Když odbíjela hodina hry, mohl Garcia navýšit vedení svého týmu. Arbilla na něj poslal přízemní přihrávku, kterou zachytil právě Garcia, ale pálil mimo! Dvacet minut před koncem se k míči postavil Bebe a z přímého volného kopu měl na kopačce srovnání. Pálil sice z třiceti metrů, ale vůbec ne špatně.

Velké šance byly k vidění až ke konci utkání. Patnáct minut před koncem se do šance dostal Bebé, ale jeho pokus na poslední chvíli zablokoval Álvaro González. Následná hlavička Crespa mířila těsně nad. Poté se do další akce dostal opět Bebé, ale také tentokrát pálil mimo. Po Cartabiově centru se dostal k hlavičce René Krhin, ale pálil mimo. Na 2:0 mohl zvýšit Lucas Vázquez, ale nedosáhl na míč.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele