30. kolo
09.04.2015 22:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Elche CF - Getafe CF 0:1

Getafe úspěšně navázalo na vítězství z minulého kola a tři body vyválčilo i na půdě sestupem ohroženého Elche. Těsnou výhru 1:0 zařídil v samotném závěru z ojedinělého útoku hostí Fredy Hinestroza a madridský celek tak má již jistotu setrvání i v následujícím ročníku první španělské ligy na dosah.

Domácí mohou pouze žehrat na vlastní mizernou koncovku, neboť herně byli ve čtvrteční večer jasně lepším týmem na hřišti. Nic z toho však nevytěžili a zůstávají na samotném kraji sestupových vod s tříbodovým náskokem. To Getafe se děsivé představě pádu o ligu níže vzdálilo na již velmi solidních deset bodů a muselo by snad až do konce sezony všechno prohospodařit, aby mu ještě záchrana mohla uniknout.

Po poněkud ospalém úvodu hry se jako první z obou brankářů dostal do akce hostující Vicente Guaita, jehož prověřil přímý kop Garryho Rodriguese. Dalším, kdo se dostal k ohrožení hostující brány, byl Jonathas, jenže po vydařeném průniku v zakončení trestuhodně minul. Na opačné straně pak zahrozil záložník Hinestroza, ovšem Przemyslav Tytoń byl pozorný. Když pak selhal i Herrera se svým volejem a Faycal Fajr si následně počínal obdobně, udrželi hosté se štěstím bezbrankový stav až do přestávky.

Po změně stran se zpočátku nic nezměnilo a Guaita byl nadále tím zaměstnanějším gólmanem, když musel vytěsnit Cismovu hlavičku. Hra se však postupně vyrovnala a vše směřovalo k poněkud nudné bezbrankové remíze. V pětaosmdesáté minutě se ale po rohovém kopu Pedra Leóna prosadil ze vzduchu Hinestroza a rázem bylo na stadionu pořádně živo. Zaskočení domácí nakonec mohli prohrát ještě větším rozdílem, avšak León své dvě dobré šance z nastavení promrhal. Mrzet jej to však nemusí, Getafe vzadu ustálo všechny ataky a veze si do Madridu cenné tři body.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele