12. kolo
23.11.2014 19:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Elche CF - Córdoba CF 2:2

Córdoba neudržela nadějné dvoubrankové vedení a na hřišti Elche pouze remizovala 2:2. Brzké vedení hostům zařídil Fidel a jejich náskok po přestávce zvýšil Cartabia. Krátce nato však nastartoval obrat Elche z penalty Lombán a konečnou podobu výsledku dal v 73. minutě Jonathas. Obě mužstva zůstanou i po dnešku ve složitém záchranářském boji.

Zápas byl velmi zajímavý od prvních okamžiků. Už v 5. minutě totiž Pantič ve vápně fauloval pronikajícího Herreru, sudí Hernández ukázal provinilci žlutou kartu a kopala se penalta. Jonathas s ní však naložil prachbídně a lehká střela trefila jen padajícího gólmana Córdoby Juana Carlose! Diváci se ještě nestačili vzpamatovat z promarněné příležitosti a hned museli skousnout další nepříjemnost. Ve 12. minutě totiž hosté sehráli bleskovou akci na pravé straně, parádní přihrávku za obranu vykouzlil Borja García a osamocený Fidel se tváří v tvář brankáři Tytońovi nemýlil - 0:1!

Córdoba předváděla vzorový boj o záchranu a nespokojila se s jednobrankovým náskokem. Ve 24. minutě se za zvýšením náskoku dral Ghilas, jemuž ale zakončení zmařil Tytoń obětavým výběhem. Největší příležitostí Elche v první půli byla až rána Jonathase ve 41. minutě. Ovšem stálo to za to. Vytáhlý Brazilec napřáhl z dobrých dvaceti metrů a málem zbořil brankovou konstrukci. Míč se však nakonec od břevna odrazil mimo branku.

Po změně stran domácí viditelně zvýšili obrátky a dostávali se do slibných příležitostí. Byli to však paradoxně hráči Córdoby, kdo v 60. minutě slavil gól. Po narážečce s Garcíou pronikl Federico Cartabia do vápna Elche a křižnou střelou překonal Tytońě - 0:2! Zbytek zápasu by fotbalisté Córdoby nejradši vymazali z historie, neboť svůj těžce vypracovaný náskok během pouhé čtvrthodinky ztratili. Už v 63. minutě se v pokutovém území dopustil dalšího nedovoleného zákroku Pinillos a Juan Carlos musel čelit druhé penaltě. David Lombán dal Jonathasovi, jenž ve stejné disciplíně v první půli neuspěl, názornou lekci a nechytatelnou střelou snížil na 1:2!

Týmu Frana Escribá se zmocnila euforie a ta rezultovala ve vyrovnávací branku v 75. minutě. Centr z levé strany vyslal Cisma a před gólmanem hostí se i přes tíseň jednoho z obránců prosadil z voleje Jonathas - 2:2! Závěr utkání už se nesl spíš ve znamení ostrých zákroků a k pořádné příležitosti se už nedostalo ani jedno mužstvo, i když více sil měli v posledních minutách domácí. Obě mužstva si tak připisují pouze bod a zůstávají na chvostu tabulky.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (1)

Přidat komentář
Robík

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele