37. kolo
17.05.2015 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Levante UD 2:0

Deportivo La Coruňa si příkladně poradilo na domácí půdě s Levante a po výhře 2:0 se přiblížilo k záchraně. Vedení dal galicijskému klubu po dvaceti minutách obránce Albert Lopo, jehož po změně stran v samotném závěru doplnil Juanfran. Depor tak slaví vůbec první vítězství v posledních patnácti ligových kolech.

A že to bylo vítězství důležité: nyní se Deportivu podařilo odpoutat ze sestupových vod na vzdálenost dvou bodů. Vzhledem k tomu, že poslední zápas sezony jej čeká na horké půdě čerstvého šampiona z Barcelony, bude třeba spíše spoléhat na zaváhání druhých než na vlastní výkon. Paradoxně byl konečný výsledek příznivý i pro Levante, které navzdory prohře definitivně získalo jistotu záchrany, neboť jeho soupeři Almería s Eibarem své zápasy neproměnili ve vítězství.

Deporu stačilo k výhře pouze třikrát trefit prostor mezi tyčemi, avšak to ještě neznamená, že by si snad výhru nezasloužil. Ba naopak, ze strany domácích šlo o velmi dominantní výkon, který mohutně podporovali také rozdovádění fanoušci. Ti dokázali zaplnit celý stadion i díky tomu, že se klub uvolil na závěr sezony snížit cenu lístků až na deset euro.

Hrdinou posledních kol se stává bek Lopo. Ten nejprve v minulém týdnu během samotného nastavení trefil hlavičkou cennou remízu na půdě Athleticu, a nyní skóroval i do sítě Levante. Na zadní tyči jej totiž přesně našel nákop Lucase Péreze a svěřenci Víctora Sáncheze del Ama rázem vedli 1:0. Pérez poté mohl skórovat sám, jenže krátce po změně stran jeho zakončení kvalitní individuální akce pokulhávalo, neboť vysoko přestřelil.

V samotném závěru pak přidal pojišťující druhý gól Juanfran, jeden z nejlepších hráčů na hřišti. Záložník Deportiva se dostal k míči na hranici pokutového území soupeře a levačkou zakroutil svůj střelecký pokus na zadní tyč, od níž se míč odrazil do sítě.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Noustress

musí byť 1 tip 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele