10. kolo
31.10.2014 20:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Getafe CF 1:2

Getafe potvrdilo roli favorita páteční předehrávky nejvyšší španělské ligy a poradilo si se vzdorujícím Deportivem La Coruňa rozdílem jediné branky. Po pětatřiceti minutách si vlastní branku vstřelil Fabri, na konci poločasu přidal druhou branku ještě Angel Lafita. Za domácí Deportivo alespoň kosmeticky upravil Hélder Postiga. Víc ale Deportivo nestihlo.

V lepší momentální formě se nacházelo Deportivo, které v minulém kole vyválčilo alespoň bod z půdy Espanyolu Barcelona, zatímco Getafe těsně prohrálo s Atléticem Madrid. První minuty naznačovaly, že dnešní utkání nebude rozhodně patřit mezi ty nejatraktivnější. Zpočátku to vypadalo, že se ani jednomu z týmů vpřed pořádně nechce. Getafe se snažilo o rychlý kontr, který se však hostující ekipě vůbec nepovedl a míč tak skončil dokonce v zázemí.

Až po patnácti minutách se diváci na stadionu Riazor dočkali nějaké solidnější souhry a následně i akce. Lafita dostal perfektní balon za domácí defenzivu, načež pelášil kupředu. Těsně před velkým vápnem pak vypálil na vzdálenější tyč. Balon však branku minul, Fabri nakonec zasahovat nemusel. Lafita se znovu řítil na brankáře Deportiva o pár minut později, ale byl zastaven pokynem pomezního sudího, který ukazoval ofsajd.

Lafita si sbíhal ke střele, v čemž mu bránil Sidnei. Domácí stoper poté balon tečoval na rohový kop. Ten se ale Yodovi vůbec nepovedl a míč skončil v zámezí. Přesto se aktivnější hosté dočkali, i když jim ke vstřelení branky museli pomoci domácí. Karim Yoda měl na pravé straně hrací plochy dostatek prostoru. Seběhl si tak blíže domácí brance a vypálil. Přízemní rána nejprve trefila pravou tyč, jenže od ní se odrazila do brankáře Fabriho a ten kapituloval po zásahu vlastní osoby - 1:0 pro Getafe.

Do další zajímavé šance se pozvolna dostával nikým neatakovaný Sergio Escudero, který se vydal kupředu a vypálil. Rána jen těsně minula pravou tyč. Po chvíli se pokoušel prosadit ještě Sarabia, který si seběhl do středu pole, odkud zkoušel štěstí. Rána ze zhruba pětadvaceti metrů ale minula branku. Do druhé půle už se podíval Hélder Postiga, který později promluvil do vývoje utkání. Jeho první chvíle na hřišti ale vůbec nebyly veselé, protože jen sledoval, jak rychlý protiútok zakončuje Angel Lafita. Ten neměl nejmenší problém usměrnit přesnou přihrávku do zcela odkryté branky - 2:0.

Nově příchozí Postiga se chystal k další hlavičce, ale ani napodruhé mu to nevyšlo. Lafitův centr z pravé strany pole se snesl pouze do chumlu hráčů, odkud jej odhlavičkoval Sidnei. Ten v dnešním utkání předváděl skvělý výkon a likvidoval se vší spolehlivostí jeden centr za druhým. A tak to Postiga zkusil sám. Portugalský útočník natáhl k dalekonosné střele, kterou ale zablokoval Velázquez.

Přeci jen se Depor dočkal alespoň jedné branky, když Ivan Cavaleiro posouval míč nabíhajícímu Hélderu Postigovi a ten už se nemýlil. To ale nebylo vše, protože Castro si ve velkém vápně chystal pozici ke střele. Nakonec byl ale tento pokus zablokován, takže stav utkání už se nezměnil.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, insidespanishfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele