28. kolo
22.03.2015 12:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Espanyol Barcelona 0:0

Deportivo La Coruňa uhrálo s barcelonským Espanyolem bezbrankovou remízu, která jej posunul na vzdálenost právě jednoho bodu od sestupového pásma. Galicijský klub sice měl během utkání více ze hry, ovšem ty největší šance měli povětšinou zase hosté. Oba brankáři Fabricio s Kikem Casillou se však vyznamenali a udrželi gólová stavidla zavřená po celých devadesát minut včetně nastavení.

Svěřenci Víctora Fernándeze se tak posunuli na šestnácté místo, jeden bod nad Levante, které na první sestupové osmnácté příčce zaostává o skóre za sedmnáctou Almérií. Situace na chvostu tabulky tak ve Španělsku nadále zůstává těsná a zamotaná, sestoupit může stále dobrých osm týmů a pouze poslední Córdoba v tomto boji výrazněji zaostává. Espanyol se drží na dvanácté příčce s dostatečným náskokem, o který by již ve zbytku sezony přijít neměl. Přesto oba celky nemohou být příliš spokojeny, neboť hosté nevyhráli tři kola v řadě, domácí hned dvakrát tolik.

V případě Espanyolu se znovu potvrdilo, jak velkou ztrátou je pro Katalánce absence jejich kapitána a nejlepšího střelce Sergia Garcíi, jehož ze zápasu vyřadilo zranění kotníku. Na hrotu tak hrál osamocený Felipe Caicedo s podporou Salvy Sevilly. Jako první se ke slovu dostali výrazněji hosté, když José Caňas z přímého kopu přinutil ve dvanácté minutě Fabricia k prvnímu zákroku. Domácí gólman pak musel pozorně vykrýt prostor při ráně Sevilly a poděkovat čárovému rozhodčímu, že správně odmával postavení mimo hru, kterého využil při dorážce Caicedo ke skórování neplatné branky.

Pak přišel na řadu také hostující brankář Casilla. Ten se nejprve musel vypořádat se sabotáží z vlastních řad, když Álvaro González předvedl příšerný odkop míče a poslal do úniku Ivana Cavaleira. Ten však na Casillovi ztroskotal. Další velkou šanci si Depor vypracoval až v průběhu druhého poločasu. Oriol Riera si zpracoval na hrudi vysoký míč a jal se bez váhání střílet. Jeho nebezpečný pokus však s přispěním Héctora Morena nakonec postrádal přesnost a prosvištěl nad břevnem brány.

Casilla záhy odolal i podruhé, když Alex Bergantiňos přehodil obranu Espanyolu a poslal do šance znovu Cavaleira, ovšem tento Portugalec si v přímém souboji s Casillou nevedl úspěšně ani tentokrát. Pak přišla na řadu nejspíš ta vůbec největší šance zápasu, a to na straně hostí. Do konce zápasu scházelo jen osm minut a Lucas Vázquez poslal ze standardní situace do šestnáctky Deporu povedený centr, který s tečí doplachtil až na zadní tyč k Morenovi. Mexičanova rána se však smolně pro Espanyol odrazila pouze od břevna směrem k brankové čáře, avšak celým objemem ji nepřekročila.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele