20. kolo
24.01.2015 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Córdoba CF - Real Madrid 1:2

Až po hodně vypjatém boji dnes Real Madrid urval tři body v Córdobě. Domácí rychle vedli po penaltě nařízené již v 2. minutě, ale ještě do přestávky vyrovnal Benzema. V závěru zápasu, ve kterém byl vyloučen Cristiano Ronaldo a později i domácí Cartabia, zajistil všechny body pro Real z další penalty Gereth Bale.

Podle papírových předpokladů měl dnes Real uhrát snadné vítězství, čáru přes rozpočet všem spekulacím ale udělala situace již v 2. minutě zápasu. Domácí Bebé napřáhl zpoza vápna a nastřelil zdviženou ruku atakujícího Sergia Ramose. Pro obránce Realu to znamenalo automaticky žlutou kartu a k nařízené penaltě se postavil Nabil Ghilas. Čtyřiadvacetiletý útočník se s ničím nepáral a bez problémů vsítil první branku utkání - 1:0!

Real se okamžitě snažil smazat nečekané manko, ale dlouho se hosté nedokázali protlačit do vyložené šance. Z množství standardních situací se ujala až ta z 27. minuty. Rodríguez rozehrál rohový kop, ve vápně se míč dostal od Balea až k důraznému Benzemovi, jenž z bezprostřední blízkosti procedil míč za záda Juana Carlose - 1:1! Real byl dle očekávání lepším mužstvem a dominoval na míči, nicméně do přestávky se především díky nepřesnostem v útočné fázi gólově neprosadil. A to mohli být hosté ještě rádi, že je zelenobílí v závěru prvního dějství nepotrestali z několika slibných protiútoků.

Senzační výsledek pro urputně bránící Córdobu vydržel velmi dlouho i v druhé půli. Real nehrál v obvyklé pohodě a jeho tlak se nesetkával z úspěchem. Domácí naopak hrozili z rychlých kontrů, jako třeba v 57. minutě Bebé, jemuž ale po sprintu přes polovinu hřiště nezbylo dostatek sil na kvalitní zakončení. První start Samiho Khediry v letošní sezóně v základní jedenáctce Realu skončil po 64 minutách. Nahradil jej Illaramendi, jehož příchod ale nepřinesl očekávané vzepětí útočné vozby Madridských.

Naopak blíže ke gól měli domácí. V 68. minutě mohl velkou hrubku Varaneho potrestat Andone, jeho oblouček však po odrazu od země orazítkoval jen břevno! Domácí kráčeli za vytouženým bodem a situaci jim ještě zpříjemnili sami hráči Realu. Konkrétně Cristiano Ronaldo, jemuž vytekly nervy po zmařené šanci v 83. minutě. Čerstvý držitel Zlatého míče zlostně nakopl Gunina a po zásluze obdržel rovnou červenou kartu. Nutno ovšem poznamenat, že Guninova přehnaná reakce také stála za to. Při odchodu ze hřiště pak ještě vyloučený Portugalec učinil gesto za hranicí slušnosti a bezesporu si tak zajistil nejspíš nepříliš příjemnou schůzku s disciplinární komisí.

I přes tento exces hra pokračovala dál a oslabený Real ještě dokonce stihl strhnout vítězství na svou stranu. Při Baleově standardní situaci v 87. minutě zahrál ve vápně rukou Cartabia, který po druhé žluté kartě rovněž uviděl červený kartónek a poroučel se ze hřiště. K pokutovému kopu se postavil sám welšský reprezentant, jenž tvrdou střelou doprostřed brány rozhodl o vítězství svého klubu - 1:2! Real tak nakonec ubojoval tři body a nadále drží první příčku, Córdoba i přes výkon na hranici možností odchází ze zápasu s evropskými šampiony s prázdnou.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Robík

03

Reagovat
Robík

Reagovat
Robík

To už je další chybička.Samozřejmě 0:3.

Reagovat
smazaný uživatel

exhibice REALU 0-4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
kalla

Prej nejlepší hráč světa

Reagovat
kalla

https://vine.co/v/OIl6XT6g3Jz V hlavě má asi prázdno... A za todle ta ČK nebyla...

Reagovat
Robík

To už měl jít do sprchy.Taky mě to překvapilo,že rozhodčí nic.No ale prý se nadržuje jen Barce V Realu jsou samí slušnáci jako třeba Pepé

Reagovat
roberos

Penaldo je přeceňován ( média z něj dělají skoro boha) ale já už několikrát tady psal jak špatně se chová i ke svým spoluhráčům a dnes se předvedl měl by dostat distanc aspoň jako Suaréz .

Reagovat
roberos

Ronaldo měl dostat 2 červená karty - jestli se chce rvát ať jde do ringu . Doufám, že konečně se bude psát o chování tohoto seberádo fakana ! Měli by mu napařit pořádnou stopku aby mladí hráči viděli jak se nesmí chovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Plně souhlasím s roberosem.Penaldo je nagelovanej a přeceňovanen fakan,kterej neměl ten zlatý míč dostat.

Reagovat
vanGomm

Věřím,že kdyby jste ho soudili vy dva je to doživotí .Je vidět,že určitou skupinu zde Ronaldo ať už udělá cokoliv pěkně dráždí.Výdrž v tomto dopisování tedy někteří mají až obdivuhodnou a roberos je v tom zřejmě nejpilnější.Že Tě to furt baví.Prosím Tě kolik Ti je roků?

Reagovat
smazaný uživatel

Nedával bych mu žádnou stopku, škoda každého zápasu kdy není na hřiště, je fantastický

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele