1. kolo
24.08.2014 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Vigo vidělo čtyři góly a pohodlnou výhru domácích, Getafe odjíždí s prázdnou

Celta Vigo si připsala vítězný vstup do nového ročníku Primera división, když v domácím prostředí Balaidosu jasně porazila Getafe 3:1. O dvoubrankové vedení se postarali Nolito s Orellanou, a když Jorge Sammir zdánlivě utkání zdramatizoval, trefil se dvacet minut před koncem Larrivey.

Diváci v Galicii si rozhodně nemohli stěžovat na ospalý začátek zápasu. Celta do utkání vlétla po hlavě a hned v druhé minutě měla blízko ke gólu, když Larriveyova rána zpoza šestnáctky na cestě do sítě smolně trefila Alexise a Nolito chvíli nato orazítkoval brankovou konstrukci. Deset minut nato se do hry dostal i Fabian Orellana , jehož pumelice zdálky skončila pro změnu na těle Rafy. Hosté kontrovali pouze střeleckým pokusem Lafity z uctivé vzdálenosti, který se navíc ani nevešel mezi tři tyče.

První zákrok si domácí gólman Sergio Álvarez zazamenal až několik minut nato, kdy jej prověřil Álvaro Vázquez, ovšem byla to Celta, kdo se dočkal průlomu bezbrankového skóre. Šťastným střelcem se stal Nolito, jenž se svou střelou uspěl navzdory ostrému úhlu. Ani po nabytí vedení domácí nijak nezvolnili ze svého nasazení a hnali se nadále dopředu. Vicente Guaita se v brance Getafe nenudil ani na chviličku, ještě do poločasu musel pochytat šance Nolita a Álexe Lópeze.

Po změně stran to byl znovu aktivní López, kdo mířil příliš vysoko, a poté pokoušel štěstěnu i Michael Krohn-Dehli, jehož střelu z dobrých třiadvaceti metrů Guaita pouze vyrazil. Dobíhající Nolito se však ke štěstí hostů nacházel v postavení mimo hru. Přesto se Vigo na další zásah večera nenačekalo příliš dlouho a hned v šestapadesáté minutě Orellana krouceným míčem zpoza vápna rozvlnil síť madridského klubu podruhé.

Šest minut nato sice Sammir snížil znovu na rozdíl jediného gólu, ovšem v sedmdesáté minutě si po kombinaci s Nolitem úspěšně poradil se zakončením Larrivey a zaručil tak Celtě Vigo poklidné dohrání vítězného zápasu na úvod nové sezony.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
santini

dnes jasné 3 body

Reagovat
santini

dnes jasné 3 body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele