38. kolo
23.05.2015 18:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Villarreal CF 4:0

Poslední místo zajišťující kvalifikaci do Evropské ligy si pro sebe nakonec ukořistil Athletic. Baskický celek totiž s přehledem zvítězil před domácím publikem nad Villarrealem a bez ohledu na to, jak dopadne jeho finále Copa del Rey proti Barceloně, jej již pohárová Evropa v příštím ročníku jistojistě nemine.

Jako obvykle na střelecké listině nemohl chybět zkušený ostrostřelec a nejlepší kanonýr Athleticu, Aritz Aduriz. Vedle jeho dvou zásahů se mohli radovat z gólu také obránce Andoni Iraola spolu s Beňatem Etxebarriou. Pro prvního jmenovaného navíc šlo o dojemnou derniéru v klubu, kde strávil předlouhých dvanáct let.

Přestože do posledního souběžně hraného kola Primera División šly hned čtyři kluby s teoretickou vidinou kvalifikace do Evropské ligy skrze sedmé místo, Athletic měl vše ve svých rukou. Klubu z Bilbaa stačilo jednoduše zvítězit, čímž by si uhájil svůj těsný náskok bez ohledu na okolní výsledky. To Villarrealu podobná motivace viditelně scházela, z šestého místa se totiž v závěru sezony neměl kam pohnout. Žlutou ponorku navíc sužovala četná zranění či karetní tresty, v zápase s Athleticem hostům chybělo hned devět hráčů.

Všechny tyto faktory se nakonec promítly do zcela jednoznačného konečného skóre 4:0. Athletic dominoval od začátku do konce a byla jen otázka času, než se ujme vedení. Hned v úvodní čtvrthodině k tomu měli blízko Williams, Aketxe i Beňat, ovšem nakonec si svěřenci Ernesta Valverdeho museli na průlom bezbrankového stavu počkat až do minuty pětadvacáté. Aduriz si v tu chvíli sám na Jokićovi vybojoval penaltu, kterou záhy bezpečně proměnil.

Ještě do poločasu pak přidali góly Iraola (po Adurizově přihrávce) a Beňat krásně vyvedeným přímým kopem. Atmosféra na stadionu San Mamés v tu chvíli nešla přeslechnout, zvláště v souvislosti s věrným služebníkem Iraolou, pro nějž šlo o první a zároveň gól sezony, který byl zároveň i tím vůbec posledním v dresu Athleticu. Třešničkou na dortu pak byla Adurizova druhá trefa večera na přelomu odehrané hodiny, čímž španělský útočník završil své střelecké statistiky na čísle osmnáct.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 02,

proč by měl Villarreal prohrát? Jenom proto aby zajistil Bilbau 7. místo? Proč by to dělali?

Reagovat
smazaný uživatel

Man City- Southampton 2

Nurnberg-Alen 2

Heidenheim-Aue 2

Galatasaray-Besiktas 1

Reagovat
smazaný uživatel

Nie že asi ťažko ale áno prečo by to tak nemohlo byť ked padajú iné kurzy a tisíc krát väčšie podvody.Už sa konečne zobudte lebo silno spíte v hypnoze. Už prešlo veľa rokov aby ste si uvedomili že každý týždeň sa dejú abnormálne podvody. Padajú kurzy 10 ak nič a naposledy kurz 26 ked hrala Barcelona doma asi z Valenciou. Ked ste taký múdry a skúsený čo nie ste tak sem nepíšte blbosti ale kurzy a zápasy kde sa dejú podvody a kde je dopredu jasné kto vyhrá. Nestačím sa pozerať na to ako môže byť národ taký nevedomý. Všetci ste napojený na Matrix a mali by ste sa odpojiť lebo potom plačú muži v stávkovej kancelárii a nechápu ako môže prehrať ked dá Manchester United doma z chudákom. Oni serú na titul alebo to či sa niekto zachraňuje. Im je jedno všetko. Ide im len o peniaze a o to ako blbý ľudia na nich podávajú. Vy všetci sponzorujete parazitov tejto spoločnosti. Oni z vás všetkých žijú a vy hovno viete ako ktorý zápas dopadne. Im sa ľahko podáva a vyhráva ked vedia ako to dopadne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele