33. kolo
13.04.2014 17:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Elche CF 2:1

Netopýři předvedli dobrý výkon a díky dvěma gólům udolali bojující Elche. Zatímco hosté jsou patnácté příčce, Valencii chybí osm bodů na evropské poháry, což by ještě před pár měsíci čekal málokdo. Tři body Valencii zařídili Pablo Piatti s Danielem Parejem.

Valencia už od prvních chvil diktovala tempo zápasu a postupně získávala pevnou půdu pod nohama. Brankář Herrera se musel mít na pozoru při střele Vargase, která prostor tří tyčí minula jen o vlásek. Jinak si ale obrana Elche s ataky svého soupeře poradila celkem bez problémů. V dalším pohledné akci utkání se ocitl Fidel, který se uvolnil a posléze vystřelil, ale ani jeho pokus neskončil v síti.

Hodně aktivně v dresu domácích vyhlížel útočník Jonas, který se pokoušel překonat ofsajdovou past soupeře dvakrát po sobě, ale jeho druhá rána byla zablokována obranou. Suarezovo zakončení pohlídal včas zasahující Vicente Guaita, což byl možná rutinní, ale přesto velmi důležitý zákrok. Z následného útoku se totiž domácí konečně prosadili. Michel v pokutovém území našel nabíhajícího Pabla Piattiho a ten střelou k tyči poslal Valencii do vedení!

Elche sice vypadalo dost překvapeně a chvíli se jim nedařila ani jednoduchá rozehrávka, ale Valencia nemohla usnout na vavřínech. Když se hostům nedařilo, právě v té době se dočkali překvapivého srovnání. Sánchez našel nabíhajícího Cora a pro něj už nebylo problémem překonat brankáře Vicenteho Guaitu!

Guaita musel zasahovat také krátce před koncem první půle, když se útočník Cristian Herrera pokoušel procpat přes bránící hráče a jeho střela vůbec nebyla špatná. Obdobně se vedlo na druhé straně pálícímu Danielovi Parejovi, který si na brankáře Manu Herrera nepřišel. Pět minut po změně stran zahrozil opět Jonas, ale ani další jeho rána neměla gólové parametry. Ten se neprosadil ani po zajímavém centru Daniho Pareja.

A tak to záložník Valencie vzal na svá bedra. Po hodině hry se k němu dostal míč po odražené střele, čehož Parejo využil skvělou ranou k tyči a propálil všechno, co mu stálo v cestě - Valencia opět vedla a mohla se soustředit na další vývoj zápasu.

Přece jsme se ale mohli dočkat velkého dramatu. Damián Suárez dostal po faulu Pabla Piattiho jedinečnou možnost zahrávání pokutového kopu, ale naložil s ní prachbídně a brankář Vicente Guaita míč vyrazil na rohový kop! Hrdinou se opět mohl stát také Richmond Boakye, ale pět minut před koncem utkání nevyužil nabízenou šanci a míč napálil těsně vedle tyče! Tím pohasly veškeré naděje hostí na bodový zisk. Valencia naopak udržela kontakt se špičkou a ze současného osmého místa ještě bude chtít potrápit první pětici.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

2:0

Reagovat
Robík

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele