11. kolo
30.10.2013 20:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Valladolid - Real Sociedad 2:2

V rozpětí pouhých dvou minut ztratil Real Sociedad nadějné vedení na hřišti Realu Valladolid a obě mužstva se tak rozešla smírně po remíze 2:2. Na spadnutí byl i velký obrat domácích, ale Patrick Ebert neproměnil v 91. minutě pokutový kop. Ani jedno mužstvo se tak v tabulce výrazněji neposune. Aktuálně je San Sebastian devátý, Valladolid zůstane nadále blízko sestupovým příčkám.

Obě mužstva nastoupila do utkání aktivně a hráči obou mužstev se tlačili do útoku. Z úvodní přetahované se zrodila i první změna skóre. Na hraně pokutového území hostující Vela skvěle uvolnil Antoina Griezmanna a francouzský útočník s velkou dávkou štěstí prostřelil Diega Mariña - 0:1! Momentum se přesunulo na stranu San Sebastianu a hosté měli od té doby v prvním poločase jednoznačně navrch. Zvýšit náskok Realu Sociedad mohl ještě v 38. minutě znova Griezmann, Mariño však svůj tým výborným zákrokem podržel.

V druhém poločase byl stále lepší hostující tým a svou převahu dokonce svěřenci Jagoba Arrasteho přetavili do zdvojnásobení svého náskoku. V 53. minutě se hosté řítili do rychlého protiútoku a Seferović nepřesně centroval do domácího pokutového území, kde se jeho přihrávku velmi neobratně snažil odvrátit Jesús Rueda. Obránce Valladolidu ale pouze krásně nabil sprintujícímu Griezmannovi, čehož francouzský forvard bezezbytku využil a připsal si druhou branku v zápase - 0:2!

Domácí se poté velmi snažili něco s utkáním udělat, ale svou územní převahu dlouho nedokázali gólově zužitkovat. K obratu v utkání zavelel až v 77. minutě David Larsson, jenž si chytře naskočil na centr Omara a hlavou přiměl brankáře Brava poprvé kapitulovat - 1:2! Než se hosté stačili vzpamatovat, mohly se nepříliš zaplněné tribuny radovat podruhé. A byla to vskutku parádní fotbalová akce. Ebert z levé strany centroval na hranici velkého vápna Sociedadu, kde se míč s obtížemi dostal k Larssonovi, jenž geniální patičkou vysunul Javi Guerru a ten přízemní střelou k tyči zařídil svému týmu vyrovnání - 2:2!

Na vyrovnání měli domácí ještě dostatek času, a proto pokračovali v nátlakové hře. A své šance na vítězství se dočkali. V 90. minutě zahrál González v pokutovém území rukou a sudí Mateu odpískal pokutový kop, k němuž se postavil Patrick Ebert. Německý záložník ve službách Valladolidu však domácí fanoušky nepotěšil a namířil svou střelu pouze do míst, kam skočil brankář Bravo. Atraktivní utkání s mnoha zvraty tak skončilo remízou 2:2.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (5)

Přidat komentář
RS

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusí mpřekvapení 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele