10. kolo
27.10.2013 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad - UD Almería 3:0

Real Sociedad potvrdil roli favorita a rozdrtil nováčka z Almérie 3:0. Dvěma brankami se o jasnou výhru domácích postaral Antoine Griezmann, na střelecké listině jej ještě doplnil levý obránce José Ángel. Sociedad se tak posunul na devátou příčku, Almería zůstává poslední.

Griezmann otevřel skóre v třinácté minutě, kdy zblízka doklepl do sítě hlavičku Xabiho Prieta. Hosté pak sice vyvinuli značnou snahu o vyrovnání, ovšem všechny tři pokusy Soriana i střelu Vidala dokázala pozorná obrana Sociedadu zablokovat. Když pak konečně trefil bránu z úhlu Dubarbier, brankář Bravo byl připraven.

V samotném konci první půle měla Almería velkou příležitost přece jen srovnat, jenže Rodri zblízka nedokázal napodobit Griezmanna, a tak se do kabin šlo za stavu 1:0 pro domácí. Hned pět minut po změně stran mohli Andalusané litovat svých neproměněných šancí ještě víc, neboť Griezmann udeřil podruhé po centru Ángela z levé strany. Když navíc po dalších necelých pěti minutách vstřelil třetí gól večera aktivní Ángel, bylo o vítězi definitivně rozhodnuto.

Pro mladého obránce, hostujícího z římského AS, šlo teprve o druhý gól kariéry a zároveň první od svého španělského debutu v dresu Sportingu Gijón. Ésteban Suárez při jeho ráně levačkou neměl nárok, stejně jako obránce Rafiki, jehož Ángel cestou ke gólové ráně obešel. Almería sice v závěru znovu napnula všechny síly do útoku, nic jí to už ale nebylo platné. Jak Soriano, tak Azeez s Verzou se svými dalekonosnými pokusy neuspěli, a tak prodloužili svou nelichotivou bilanci všech desíti letošních zápasů bez vítězství. Po alespoň ofenzivních hodech v úvodu sezony navíc nyní přestali svěřenci Javiera Francisca Rodrígueze dávat góly, v posledních pěti kolech se trefili pouze jedinkrát.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
RS

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele