12. kolo
02.11.2013 16:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad - CA Osasuna 5:0

Real Sociedad uštědřil na svém hřišti Osasuně vysokou porážku 5:0. Sedmý gól v sezóně si připsal Antoine Griezmann a dotáhl se tak v tabulce střelců na Rakitiče a Alexise Sáncheze. Pamplonští díky vysoké prohře nejspíš skončí i po dvanáctém kole na sestupovém místě a navíc budou v dalším zápase oslabeni o vykartovaného obránce Jordana Lotiese.

Utkání začali lépe domácí, kteří častěji drželi míč, a zejména aktivní Griezmann dělal obraně Osasuny pořádné starosti. Nicméně až po uplynutí první půlhodiny začali být domácí opravdu nebezpeční. Nejprve ve 32. minutě dobře hlavičkoval obránce Mrtínez, ale jeho pokus skončil těsně vedle brány. První gól byl na spadnutí, což o minutu později potvrdil Ansotegi, jenž si naskočil na přímý volný kop Rubéna Parda a poslal svůj tým do zaslouženého vedení - 1:0!

Druhý poločas zahájil San Sebastian nejlépe, jak mohl. Domácí tým se opět prosadil ze standardní situace, když Rubén Pardo přesně posadil svůj rohový kop na hlavu Iñiga Martíneze, jenž mířil zcela osamocen přesně pod břevno branky Andrése Fernándeze - 2:0! Smolný zápas pro hosty poté podtrhl svým zbytečným vyloučením Jordan Loties, který ve 49. minutě ostře zajel do Carlose Vely, a sudí Del Cerro vytáhl rovnou červenou kartu.

Tragické bránění standardních situací ze strany hostí pokračovalo v 56. minutě. Na další rohový kop Parda si na zadní tyči počíhal Antoine Griezmann a z bezprostřední blízkosti doklepl balón do odkryté branky - 3:0! Na hřišti existovalo prakticky pouze jedno mužstvo a jen zásluhou štěstí neinkasoval Osasuna další góly. Blízko vstřelení branky byli Castro v 57. minutě a v 60. minutě José Angel.

Na gól si tak domácí fanoušci museli počkat až do 82. minuty. Rychlý protiútok rozjel středem hřiště Seferović, který přesně našel nabíhajícího Martíneze. Obránce Realu si počínal jako zkušený útočník, když kličkou posadil na zem Fernándeze a z úhlu vsítil čtvrtý gól svého týmu - 4:0! Hosté z Pamplony už tlačili časomíru směrem k 90. minutě, avšak do konce poločasu ještě jednou inkasovali. Účet utkání totiž v 88. minutě završil Haris Seferović, kterému rozhodčí uznali branku i přes mírné ofsajdové postavení.

Real Sociedad tak porazil Osasunu rozdílem třídy a po výhře 5:0 prodloužil svou ligovou neporazitelnost už na čtyři zápasy. Pamplona musí naopak na vysokou porážku velmi rychle zapomenout, jelikož ji v dalším kole čeká důležitý souboj s Almeríí.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (7)

Přidat komentář
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
RS

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
RS

konečně jsme se rozjeli.

Potěšující výsledek před LM s MU!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele