20. kolo
19.01.2014 12:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Getafe CF - Real Sociedad 2:2

Getafe se navzdory nepříznivému vývoji nevzdalo a remizovalo s favorizovaným Realem Sociedad 2:2. Baskickému klubu k výhře nestačilo ani dvougólové vedení ani výhoda jednoho muže v poli v závěrečné půlhodině kvůli vyloučení Fernándeze.

Hned v úvodu dostal hosty do vedení Imanol Agirretxe a vzápětí tentýž hráč dokonce přidal i druhou gólovou hlavičku. Getafe však na silně podmáčeném terénu stihlo odpovědět brankami Marici s Pedrem Leónem. Když po změně stran uviděl druhou žlutou kartu Borja Fernández, mohli si domácí na dokonalý obrat nechat zajít chuť, ovšem Sociedad z nastalé výhody již nedokázal nic vytěžit.

Hosté do zápasu vstupovali v dobrém rozpoložení, neboť v průběhu týdne se probojovali po dlouhých jednadvaceti letech do čtvrtfinále ligového poháru. I s motivací odčinit ošklivý debakl 5:1 z posledního ligového kola proti Villarrealu se do Getafe pustili od samého úvodu a brzy jim snaha přinesla ovoce. Hned ve čtvrté minutě Velův centr uklidil hlavou do sítě Agirretxe. Ani poté Sociedad neupustil z ofenzivní snahy. Nejprve ještě Griezmann na brankáře Moyu nevyzrál, ale o chvíli později se z rychlého protiútoku znovu po křídelním úniku Vely trefil podruhé Agirretxe.

V tu chvíli by jen málokdo čekal, že se mátožné Getafe před poloprázdnými tribunami dokáže zmátožit a vrátit do zápasu, přesto k tomu došlo. Na hranici ofsajdu číhající Marica využil neúspěšného odkopu obrany hostů a s přehledem snížil přízemní ranou k tyči na 2:1. Ještě do konce poločasu domácí kompletně ovládli hru a vypracovali si minimálně čtyři slibné šance. Zvláště samostatný únik Leóna přímo volal po vyrovnání, ovšem brankář Bravo skvěle zasáhl.

Ani po změně stran se však hosté ne a ne dostat zpět do svého tempa z úvodu zápasu. Arroyo s Maricou ještě těsně neuspěli, zato Pedro León napravil své zaváhání z první půle, když ve zmatku před branou Sociedadu napálil míč do sítě. Deset minut poté však tvrdou dřinu domácích na vyrovnání výrazně ohrozil Borja Fernández, jenž za stažení Bergary uviděl druhou žlutou kartu a musel jít předčasně do sprch. Svěřenci Luise Garcíi však vytrvali a i s trochou štěstí při hlavičce Gonzáleze nakonec remízový stav uhájili. V samotném závěru se ještě aktivní Vela domáhal odpískání pokutového kopu za zákrok Lópeze, ovšem marně.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe funguje ako mrchožrút. Uvidíme, či sa vôbec pustia do San Sebastianu.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
RS

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak koukám, že tady by se vyplatilo dát na názor lidí a hodit remízku...škoda, že jsem tak neučinil....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele