2. kolo
24.08.2013 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Elche CF - Real Sociedad 1:1

Překvapivý výsledek se zrodil v Elche, kde domácí nováček udatně vzdoroval náporu hostujícího favorita. Celek ze San Sebastianu poznamenal především těžký zápas v rámci kvalifikace do Ligy mistrů, proto mu už k závěru docházely síly. Pro domácí Elche se konečná remíza rovná velkému úspěchu.

O branky se každý tým podělil stejně. Nejprve se do vedení dostal domácí tým Elche, branka Cora už po dvou minutách rozradostnila široké spektrum domácích fanoušků. Jejich úsměv vydržel až do pětasedmdesáté minuty, kdy se prosadil Carlos Vela. Jeho branka na konečných 1:1 znamenala poslední změnu skóre a pro hosty spíše ztrátu.

Brankář Claudio Bravo musel napravovat chybu svých spoluhráčů z obrany již po první odehrané minutě, zajímavou a nepříjemnou střelu z dvaceti metrů ale s vypětím všech svých sil vytáhl na roh. Toto varování si hosté ze San Sebastianu nevzali k srdci a Elche trestalo - o pouhou minutu později se po rohovém kopu v pokutovém území nejlépe zorientoval Coro a uklidil míč za bezmocného brankáře Brava.

Hostující tým jakoby jen těžkopádně hledal odpověď na hozenou rukavici, jeho rychlé protiútoky již nevycházely tak často a obrana Elche si dávala dobrý pozor. A tak musel zasahovat opět Claudio Bravo. Situace byla téměř identická té, která předcházela prvnímu gólu, také tentokrát musel Bravo vytahovat soupeřovu prudkou ránu na rohový kop. Jeho obránci nechali Brava kompletně na holičkách.

Elche se dál zastřelovalo, mimo hlavičkoval dobře zasahující Alberto Botía. Hlavní zbraní Elche byly nakopávané míče do pokutového území soupeře, se kterými si většinou jeho obránci poradili odkopem do bezpečí. Real Sociedad si aktivitu nechal až do druhé půle.

Tu začal náporem, míč soupeři téměř nepůjčil. Elche mu jej po delší pasáži sebralo až díky dobrému obrannému zákroku a následnému protiútoku. Poté přišel opět centr, na který si naskočil nabíhající Alberto Botía a hlavičkoval opět těsně mimo. Ani po hodině hry se větší převaha Sociedadu nijak neprojevovala, hráči se pokoušeli dlouhými centry najít Seferoviće, Velu nebo Castra, ale jejich snahu pokrývaly defenzivní schopnosti obránců Elche.

Gól se San Sebastianu podařilo vsítit až v závěru utkání, kdy domácí tým na chvíli malinko polevil. Carlos Vela sice není typický hráč do vápna, svoji dnešní šanci ale využil a díky jeho aktivitě a pasivitě domácích obránců může trenér Jagoba Arrasate slavit alespoň bod. To však určitě není porážkou ani pro udatný výkon Elche.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
RS

1:4

Reagovat
bafpasak

1:1

Reagovat
RS

škoda, ztracený body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele