19. kolo
11.01.2014 18:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Celta Vigo - Valencia CF 2:1

Díky dvěma gólům Brazilce Charlese otočila Celta Vigo s utkání s Valencií a po výhře 2:1 získala důležité tři body. Valencie pod novým koučem Pizzim poprvé prohrála a ztratila šanci dostat se na dostřel sedmému místu. Domácí se naopak radují, jelikož poodskočili sestupovému pásmu.

Utkání začalo lépe pro favorizovanou Valencii. Už v 6. minutě pálil ze sedmi metrů Piatti, ale branku chráněnou brankářem Yoelem těsně minul. Za Celtu mohl udeřit v 17. minutě Charles, ale svůj individuální průnik zakončil pouze do připraveného gólmana Alvese. Ve 23. minutě se však síť už přece jenom rozvlnila. K nelibosti domácích fandů ale kapituloval Yoel poté, co si na pravé straně převzal balón Feghouli a vyslal nadýchaný centr na nabíhajícího Dani Pareja. Pro čtyřiadvacetiletého středopolaře byla hlavička do odkryté brány lahůdkou - 0:1!

Ve 26. minutě už to mohlo být o dva góly, jenže střelu z otočky v podání Jonase skvělým zákrokem vytěsnil Yoel a zachránil tak svůj tým od pohromy. V následujících minutách se na kopačky hráčů vkradla nepřesnost, kterou protnul až ve 44. minutě Rafinha. Brazilský záložník však svůj individuální průnik zakončil nepřesně, když jeho rána pouze olízla levou tyč Alvesovy branky. Do kabin tak v poločase odcházela o gól šťastnější Valencie.

Po změněn stran pomohl Vigu brzký vyrovnávací gól. Hned v 50. minutě totiž nastartoval Rafinha ukázkovou akci, když skvělým pasem našel ve vápně Charlese. Brazilský forvard se zkušeně vyhnul ofsajdové pasti, bleskově zpracoval a z bezprostřední blízkosti doklepl míč za záda zkoprnělého Alvese - 1:1! Domácí poté viditelně vyrovnali hru a místy dokázali netopýry dostat pod soustavný tlak. Ani jeden z týmu však míč dlouho nedokázal dopravit do nebezpečnější akce.

Celta svou zlepšenou hru korunovala vedoucím gólem v 78. minutě. Charles převzal balón od Krohn-Dehliho popošel několik kroků a z dobrých pětadvaceti metrů vystřeli nechytatelnou pumelici, která se po cestě za záda Dani Alvese ještě otřela o pravou tyč - 2:1!

Zvrat v utkání mohl přijít ještě v samém závěru druhé půle. V 88. minutě měl nejprve možnost rozhodnout o výhře domácích Nolito, ranou z vápna však pouze orazítkoval levou tyč hostující brány a následnou dorážku do prázdné branky poslal nad Santi Mina. Hned z protiútoku se do skvělé šance naopak dostali hosté. Pablo Piatti našel křižným centrem hlavu Feghouliho, jenže Alžířan trefil pouze pro změnu pravou tyč a následný pokus Canalese byl příliš vysoký. Skóre se tak nakonec neměnilo a Celta si připsala první vítězství v roce 2014.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 (Celta da urcite gol)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Robík

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

chapu ze se tady hodne fandi valencii ale jejich ofenziva podle me nema na 3 goly venku ovsem nejaka penalta a cervena karta by jim k tomu mozna mohla pomoct

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem prečo sa všetky teamy vybičujú a odvzdajú na trávniku "vše" proti nám. Asi by to chcelo nejakého super krajného obrancu typu "Enfant Terrible" a trénera drezéra typu Simeone a spol. lebo ja už neviem fakt čo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele