30. kolo
26.03.2014 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético po vítězství nad Granadou slaví návrat na první příčku

Atlético Madrid si díky gólu svého nejlepšího střelce Diega Costy pohlídalo vítězství proti Granadě a po ztrátě Realu v Seville se dostalo na první místo. Tvrdou obrannou hru hostí zlomila až standardní situace z 63. minuty. Atlético je tak osm zápasů před koncem na nejlepší možné pozici, Granada již zřejmě zůstane do konce sezóny ve středu tabulky.

Začátek utkání byl ve znamení boje o územní převahu, kterou povětšinou drželi Madridští. První šanci zápasu si připsal Arda Turan, jenž v 9. minutě napálil Juanfranův centr jen do boční sítě. Domácí byli lepším týmem, ale prosadit se nedokázal Miranda v 15. ani Costa ve 20. minutě. A tak mohli překvapivě udeřit hosté. Po standardní situaci po půlhodině hry střílel tvrdě Murillo, ale jeho ránu zblokoval jeden z obránců v červenobílém. Z následného rohu pak byl blízko skórování El Arabi, který se krásně vyšrouboval nad všechny hráče ve vápně, míč však nakonec prosvištěl těsně kolem pravé tyče Courtoisovy branky.

Poté se Granada znova musela bránit několika tvrdým náporům Simeoneho skvadry, aby mohli hosté opět vystrčili růžky v 35. minutě. To když El Arabi získal míč ve středu hřiště a pelášil na bránu domácích, kde se ovšem prezentoval pouze nepřesnou střelou z hranice pokutového území. Krátce před koncem první půle zahrozil Diego Costa, jeho nadějný průnik do vápna Granady byl však zastaven společným úsilím Murilla a Coeffa. Poslední slovo tak patřilo opět hostům, přízemní střela Brahimiho ale jen protáhla belgického brankáře ve službách Atlética.

V druhém poločase pokračovala vyrovnaná hra a především boj o střed hřiště. Na obou mužstvech byla patrná snaha o vítězství a žádný balón nebyl ani pro hosty ani pro domácí ztracený. Granada mohla jít do vedení v 48. minutě, po rohovém kopu chyběly Reciovi jen centimetry, aby na zadní tyči zakončil do odkryté branky. Poté se však smyčka kolem obranné poloviny Andalusanů přece jen začala utahovat, z čehož vyplývaly šance pro domácí celek.

Obrana hostů hrdinně odolávala až do 63. minuty. José Sosa zahrával již druhý rohový kop v krátké chvíli, na nějž si jako v prvním případě počkal Diego Costa a tentokrát už svou hlavičku namířil přesně do míst, kam se Roberto neměl nejmenší šanci dostat - 1:0! Přes čtyřicet tisíc diváků si tak mohlo konečně zanotovat známou melodii od White Stripes.

Na hráčích Granady byla i v poslední třetině zápasu jasně patrná touha ještě Atléticu maximálně znepříjemnit život, jenže se z jejich snahy už žádné velké nebezpečí pro obranu Madridských nezrodilo. Naopak Gabi mohl v 76. minutě domácí posunout do dvoubrankového vedení, kdyby jeho dělovka z pětadvaceti metrů mířila jen o něco více k tyči. V závěru už Atlético s přehledem kontrolovalo vývoj utkání a jako jediný tým Primera División tak nadále drží domácí neporazitelnost. Především však mohou na stadionu Vicente Calderóna slavit návrat na první pozici!

Autor: Miroslav Ondrejka / insidespanishfootball.com, espn.fc

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pharrell

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele