33. kolo
14.04.2014 22:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Málaga CF 3:0

Bilbao si celkem jasně poradilo s Málagou a tři body si nechává pro sebe. Athleticu zajistily výhru dvě branky střelce Aritze Adurize a jeden gól Andera Herrery. Díky výhře Lvi z Bilbaa hájí čtvrtou příčku, zatímco poražený tým je prozatím na jedenácté příčce.

Domácí se již od začátku pokoušeli hře vtisknout jasný rukopis, kterým by ovládli hru soupeře. To se jim dařilo především díky rychlému a pohotovému napadání soupeřovy rozehrávky. Proměnit ji v branku se pokoušel úvodním centrem Susaeta, ale na brankáře Willyho Caballera si nepřišel. Přeci jen jsme se ale na stadionu San Mamés dočkali velmi rychlé zápletky, jejímž hlavním strůjcem se stal Aritz Aduriz.

Už po čtyřech minutách byl pokus Ikera Muniaina sražen na rohový kop, který se od kopaček Susaety snesl až na hlavu Aritze Adurize a ten již Willyho Caballera překonal - 1:0.

Aduriz se stal hlavní postavou baskického týmu a svými střeleckými schopnostmi jej táhne za Ligou mistrů. V této sezoně se radoval již z patnácti ligových branek v osmadvaceti zápasech, což vůbec není špatná bilance. První desetiminutovka byla pro hosty skoro smrtící a jen těžko nalézali půdu pod nohama. Po centru Muniaina se jen o kousek vedle trefoval Iraola, po něm se Muniain zastřeloval osobně. Hlavním problémem Málagy se stala rozehrávka, která dnes večer postrádala přesnost, agresivitu i nápaditost. Ta naopak nechyběla domácím, takže k centru se dostal Balenziaga a jen tak tak, že se jeho pokus nedočkal Susaetova zakončení.

Baskové byli všude a naprosto dominovali. Další navýšení se mohlo konat po spolupráci Andera Herrery s Aritzem Adurizem, ale ten ve stoprocentní šanci selhal a zamířil asi o metr vedle. Dvojice Susaeta - Muniain hodně zlobila obrannou linii před brankářem Caballerem a ten měl několikrát co dělat, aby celou situaci vyřešil. Vedlo se mu to až do konce prvního poločasu. Jakékoli plány hostí na případný zvrat vzaly za své minutu po změně stran, když Baskové znovu udeřili.

Opět agilní Markel Susaeta zvládl svou práci po rychlém protiútoku, na hranici vápna předložil míč do běhu spoluhráči Adurizovi a ten již neměl větších problémů s uklizením míče k tyči - 2:0.

Deset minut po změně stran mohl Aduriz dokonat hattrick, ale po přehození brankáře Willyho směřoval míč z jeho kopačky příliš vysoko. Když šanci Amrabata neproměnil ani Darder, znovu Athletic zahrozil. Ander Herrera stál na svém místě ve správný čas a přesnou ranou se štěstím poslal míč za záda brankáře Willyho Caballera. Situace pro hosty téměř neřešitelná, naopak Bilbao mohlo v poklidu kombinovat.

Není divu, že hostům se již do útočení nechtělo. Zvýšit naopak mohl Iker Muniain, který sice dobře vystřelil, ale rána z jeho kopaček zamířila těsně vedle. Pět minut před koncem se do šance dostal opět Aritz Aduriz, kterého vyslal Iraola, ale zkušený útočník dnes hattrick zkrátka nedovršil.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bilbao vyhraje ale asi se dost nadře. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Porad neverim, ze tu LM urvem. Kazdopadne by si nas LM ale zaslouzila.

Tak jako tak, skvela sezona. Aupa!

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
Robík

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele