28. kolo
16.03.2013 16:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Real Sociedad - Real Valladolid 4:1

Real Sociedad potvrdil roli favorita a v domácím prostředí s přehledem deklasoval Valladolid 4:1. Baskický celek se tak vyšvihnul alespoň dočasně na čtvrtou příčku v tabulce a přiživil naděje na postup do Ligy mistrů.

O všem bylo rozhodnuto již před koncem první půle. Dvě branky Griezmanna doplnil jednou další Agirretxe a poločasové vedení 3:0 pak ještě brzy po změně stran navýšil Xabi Prieto. Javi Guerra pak v závěru z pohledu hostů jen mírnil debakl. Nic to ale nezměnilo na faktu, že Valladolid odjíždí s prázdnou a propadl se v tabulce na dvanácté místo.

Domácí do zápasu vlétli se vší parádou. Neuběhly ani tři minuty a Griezmann před brankou jen tak tak nedosáhl na Velův centr, chvíli nato se situace opakovala se Zurutuzou a Carlosem Martínezem. O první střelu na bránu se postaral Agirretxe, ale s jeho pokusem z krkolomné pozice si brankář Dani Hernández poradil. Poté přišel dost možná rozhodující moment zápasu. Óscar se totiž ocitl osamocen v šestnáctce Sociedadu a jen pár centimetrů mu scházelo, aby doskočil na Rukavinův centr a poslal hosty překvapivě do vedení. Baskové totiž následně svou herní dominanci beze zbytku využili.

Když Carlos Vela poslal z přímého kopu centr do ohně a obrana Valladolidu jej nedokázala patřičně odkopnout pryč.

Odskočivší míč na čáře pokutového území dokázal zkrotit González a předložit jej Griezmannovi, jenž levačkou našel přesně dolní kout Hernándezovy branky. O šest minut později bylo pro hosty ještě hůř. Opět u toho byl Mexičan Vela, jehož přihrávka vzduchem našla přesně Agirretxeho Španělský útočník si ji jedním dotykem zpracoval a hned tím dalším poslal nechytatelnou pumelici do horního růžku branky.

Definitivně obral Valladolid o naděje na slušný výsledek Antoine Griezmann. Zurutuza poslal dlouhý nákop dopředu, který jednadvacetiletý Francouz zkrotil levačkou, nadhodil si míč na hruď a z voleje parádní ranou zvýšil na 3:0. Jestli někdo očekával, že po změně stran se Sociedad uchýlí jen k bránění současného náskoku, musel být příjemně překvapen. Hned ve 48. minutě totiž skóroval Xabi Prieto po bezchybné kombinaci s Griezmannem a Velou a hosté se jen mohli modlit, ať už je zápasu konec.

Hernández se měl co ohánět u dvou pokusů Agirretxeho a poté jen přihlížel, jak Rubén Pardo napálil z kraje pokutového území břevno jeho branky. Po hodině hry mohl snížit Manucho, ovšem tváří v tvář brankáři Bravovi zklamal a dokázal jej jen nastřelit. Nakonec se Valladolid přece jen dočkal čestného úspěchu zásluhou Guerry, jenž po kvalitní práci Ramose doklepl míč za brankovou čáru, na víc se však hosté nezmohli. Parádní ofenzivní představení Sociedadu v čele s Griezmannem znovu posouvá baskický klub blíže k pohárové Evropě, svou sérii neporazitelnosti již protáhl na úctyhodných deset zápasů.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robík

Reagovat
Pharrell

To byla výjimečná haluz , normálně většinou tipuji špatně .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
RS

Body musí zůstat doma na Anoetě!

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele