30. kolo
06.04.2013 16:00 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

Real Sociedad - Málaga CF 4:2

Real Sociedad dokázal na domácí půdě porazit silnou Málagu vysoko 4:2. Baskický klub tak v tabulce zvýšil náskok na Andalusany a pojistil na vysněnou čtvrtou pozici. Nakročeno tak má ke kvalifikaci do Ligy mistrů, což by byl v nabité La Lize obrovský úspěch.

Domácí hráči rozhodli zápas v první půli, když se během devíti minut dokázali trefit hned třikrát. Pod góly se podepsali Carlos Vela, Alberto de la Bella a Antoine Griezmann, kteří se tak stali hlavními hrdiny zápasu.

Pedro Morales vrátil Málagu do zápasu gólem před koncem prvního poločasu, ale veškeré naděje hostů na body byly rozmetány hned na začátku druhé půle, kdy se trefil domácí Iňigo Martínez.

Roque Santa Cruz sice 20 minut před koncem zápasu ještě snížil, ale hosté již žádný další gól nepřidali, a tak nebylo vítězství Sociedadu v ohrožení.

Oba týmy dělil z tabulce rozdíl pouhého jednoho bodu, výhra domácích by znamenala pojistku čtvrté pozice. Ti by se tak po bezmála 10 let mohli opět podívat do světa Ligy mistrů, což je velká motivace pro dotažení už tak velmi úspěšné sezóny.

To Málaga o postup do Ligy mistrů nebojuje přímo, neboť bude muset čekat na výsledek svého odvolání proti vyloučení z evropských pohárů. Svěřenci Manuela Pellegriniho se tak momentálně nejvíce soustředí na čtvrtfinálovou odvetu Ligy mistrů proti Borussii Dortmund, která je čeká již v úterý.

Trenér hostů před zápasem sice tvrdil, že celý tým se soustředí na nadcházející utkání a Dortmund nikterak neřeší, ale základní sestava modrobílých hovořila jinak. Chilský trenér udělal oproti středečnímu zápasu proti Němcům hned osm změn a kvalitativní pokles byl znám na první pohled.

Pro Málagu mohl zápas začít ještě hůře než začal, neboť brankář Carlos Kameni svým odkopem napálil přímo útočníka Agirretxeho, ale z celé náhle šance se nakonec žádný gól nezrodil.

Domácí sami poprvé zahrozili ve 20. minutě, kdy napřáhl Griezmann a první domácí střela skončila rovnou na tyči. Hosté ovšem tohoto varování nedbali, což byla vzhledem k následnému vývoji zápasu vážná chyba.

Z následného rohu se k hlavičce dostal Markel Bergara a jeho pokus dokázal Kameni pouze vyrazit před sebe. Míč se dostal k Velovi, který zakončil z voleje a přesně mířenou střelou zaznamenal svůj 12. gól sezóny.

Domácím útlé vedení očividně nestačilo, a tak o tři minuty později navýšili skóre. K dalekonosné přízemní střele se odhodlal de la Bella a pro domácí příznivce to bylo jenom dobře, neboť míč zapadl přímo k tyče Kameniho brány.

A za dalším šest minut již bylo skóre 3:0. Agirretxe poslal dlouhý centr na Griezmanna, který si míč zpracoval na prsa, vběhl do pokutového území a přesně zakončil.

Jediným světlým okamžikem Málagy v prvním poločase byl gól Pedra Moralese, který si svůj debut v základu odbyl teprve v minulém kole proti Rayu. V tomto zápase zaznamenal gól a dvě asistence a gól se mu podařilo vstřelit i tentokrát. Záložník vypálil z voleje a Claudio Bravo jeho ránu nedokázal udržet ve svých rukavicích.

Čtvrtý gól domácích přidal Martínez, když se po centru Rubena Parda prosadil přesnou hlavičkou.

Vela mohl náskok Sociedadu ještě navýšit, ale jeho tečovaná střela se jen otřela o tyč. Kosmetickou úpravu výsledku pak zařídil Santa Cruz, který si naběhl na centr Antúňeze a hlavou poslal míč do prázdné brány.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Malaga sa musi setrit na LM

Reagovat
RS

Reagovat
smazaný uživatel

Malaga se nesmí šetřit na LM jestliže si ji chce zahrát i příští rok.

02

Reagovat
smazaný uživatel

zrejme to tak pojala, ani mi to v tu chvili nedoslo, jeste ze sem nesazel...

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

ten sociedad to co za vystrel zase dnes si asi pochutia 2:0

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nneprohra hostů ???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele