5. kolo
22.09.2012 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Betis - Espanyol Barcelona 1:0

Real Betis na výbornou zvládl ustát tlak, který na něj vyvinul klubový prezident Miguel Guillen, a zvítězil nad oslabeným Espanyolem 1:0. Klub ze Sevilly získal devět z dvanácti možných bodů, což si trenér Mel po zápase náležitě pochvaloval.

Guillen v tomto týdnu trochu zatopil Melovi prohlášením, že Betis by měl rozhodně vylepšit třinácté místo z loňského ročníku. Do klubu v létě přišlo osm nových hráčů a Guillen po dvou výhrách v úvodních třech kolech již vyhlásil útok na vrchní polovinu tabulky. Díky brance Juniora Paulaa do branky nevýrazného Espanyolu k tomu má Betis zase o něco blíže.

Začátek utkání rozhodně neoplýval šancemi ani na jedné straně. Až v 19. minutě se děly věci, a to věci klíčové pro konečný výsledek. Poté, co Capdevila fauloval, rozehrál přímý kop Etxebarria Benat a obránce Paulao z deseti metrů hlavou otevřel skóre. O chvíli později už mohlo být vedení domácích dvoubrankové, to když Pozuelo vystřelil a Alvarez musel předvést prvotřídní zákrok.

Stoper Espanyolu Raul Rodríguez před zápasem kladl důraz na fanoušky, aby s jeho týmem měli trpělivost, neboť hráči mají dost problémů vyhrabat se ze špatného vstupu do soutěže a potřebují cítit podporu. Jenže to by fotbalisté barcelonského klubu museli (obzvláště v první půli) předvádět podstatně více, aby si plnou důvěru fanoušků vysloužili. Jejich nezáviděníhodné situaci ještě přitížil Mubarak Wakaso, který se kvůli dvěma žlutým kartám musel v 67. minutě pakovat ze hřiště. Těžko říci, zda mu manažer Pochettino bude rozumět trochu více než je obvyklé. Sám totiž i se svým asistentem musel zápas s Betisem sledovat pouze z tribuny, neboť byl v průběhu předchozí hektické přestřelky s Athleticem vykázán z lavičky.

Betis obzvláště v druhé půli ztratil touhu kontrolovat hru a hnát se za dalšími brankami. Naopak pustil nohu z plynu, zatáhl se a snažil se dohrát přesilovku co nejjistějším způsobem. To se mu nakonec málem nevyplatilo, ale Cristian Gomez nedokázal Casta střelou z hloubi vápna překonat. Utkání se tak dohrálo bez dalších vzruchů před oběma brankami a navzdory chvilkovému pískotu domácích tribun může být Betis spokojený s dalšími body a průběžným umístěním na třetím místě ligové tabulky.

To Espanyol i nadále čeká na první výhru v této sezoně a s jediným bodem je dokonce předposlední. Další šanci naplno bodovat mají svěřenci Mauricia Pochettina příští neděli, kdy přivítají madridské Atlético.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
Veselac

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele