10. kolo
05.11.2012 21:30 CET
2 : 4
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Real Betis 2:4

Fotbalisté Betisu zatím předvádějí velice dobré výkony a po deseti kolech se v těžké konkurenci nacházejí na čtvrté pozici, což je zatím neuvěřitelný úspěch. Nyní opět předvedli na pohled pěkný a ofenzivní fotbal, díky němuž dokázali zvítězit na půdě Getafe v divokém poměru 4:2. Getafe se tak nedotáhlo na svého soupeře z pondělní dohrávky a místo průběžné šesté pozice zůstává se třinácti body desáté.

První poločas byl pro oko diváka velice nudný a gól v něm nepadl, ovšem v tom druhém to bylo opravdové ofenzivní galapředstavení. Přitom všech šest branek padlo až v závěrečné půlhodině a bylo se vskutku na co koukat. V úvodním dějství se zrodily pouze dvě výraznější šance. Domácí měli herně lehce navrch a byli aktivnější, v polovině prvního poločasu pálil z dvanácti metrů těsně nad Pedro León, který byl hlavním aktérem i u druhé příležitosti.

Po více jak půl hodině hry se dostal ke střele z deseti metrů, jenže z úhlu poslal míč jen do boční sítě. Betis byl do té doby naprosto bezzubý, po pauze však vstoupil na hřiště jako vyměněný. Nicméně to platilo až o posledních třiceti minutách, předtím mohlo otevřít skóre Getafe. Nejprve ale v 50. minutě poslal skákavou ránu z hranice vápna Diego Castro, avšak pálil těsně vedle. O minutu později to po přihrávce Leóna zkusil Alexis, mířil však hodně nepřesně.

Nicméně v 59 minutě z ničeho nic udeřil Betis. Po krásné kolmici za obranu se dostal k balónu Rubén Castro a před volnou brankou našel osamoceného Jorgeho Molinu, který po necelých dvou minutách na hřišti otevřel skóre zápasu - 0:1. Getafe ale dokázalo za devět minut srovnat, po parádě střídajícího Paca Alcácera pohodlně dorazil míč do sítě Diego Castro. Jenže moc dlouho se neradoval a Betis udělal rozhodující krok k vítězství.

V 74. minutě nejprve Beñat Etxebarria poslal míč z přímého volného kopu z dvaceti metrů přímo do horního rohu a gólman Getafe Miguel Ángel Moyá byl naprosto bez šance. O dvě minuty později zvýšil náskok hostů Rubén Castro, který využil chytré přihrávky za obranu a v tváří tvář Moyóvy uspěl. V poslední minutě se přeci jen prosadil León střelou k tyči a ještě vykřesal pro Getafe nějakou naději, jenže poslední slovo patřilo hostům. Ve třetí nastavené minutě využil brejku tři na gólmana Salva Sevilla a svoje sólo nekompromisně zakončil - 2:4.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
noustres

remízka

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe potvrdi skvelou formu... 3:1

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele