24. kolo
17.02.2013 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Espanyol jedinou brankou poráží hosty ze Sevilly

Sedmička je prý šťastné číslo. Po dnešním zápase můžeme říci, že minimálně pro Sergia Garciu ano - právě v sedmé minutě se totiž prosadil a jeho střela byla trefou vítěznou. Espanyol díky ní poráží Betis a stoupá na dvanáctou příčku.

Nemůžeme jednoznačně tvrdit, že měl Espanyol o tolik více šancí, spíše se jednalo o štěstí. Domácí tým využil úvodního náporu a po krásné kombinaci se dostal do vedení. Stuaniho elegantní přihrávku si zpracoval Sergio Garcia a zkušeně propálil brankáře Adriana - 1:0.

Christian Stuani se chtěl také zapsat na listinu střelců, ale jeho střela skončila mimo bránu. Od té doby se scénář hry moc neměnil, domácím stačilo ošemetné jednobrankové vedení, hosté pro změnu naráželi na dobře zorganizovanou obrannou činnost Periquitos. Náznak šance Moliny ztroskotal na dlouhé přihrávce, hosté ale vystrčili drápky.

Pomalé tempo hry s oběma urputně bránícími soupeři se přesunulo do druhé pětačtyřicetiminutovky, sudí Gil Manzano ani nemusel nastavovat příliš mnoho minut. Hosté se dostali do zakončení krátce po jeho začátku, střelu z přímého volného kopu ale bryskně vyrazil Francisco Casilla. Následná dorážka obránce Chiky mířila příliš vysoko.

Do zajímavého zakončení se pustil Victor Sanchez, ale jeho zakončení z větší vzdálenosti se mezi tři tyče nevešlo a brankář Adrian mohl v poklidu rozehrát. Betis se také snažil o vstřelení srovnávací branky, ale jeho snaha byla spíše patetickou a veškerá hra se odehrávala kolem půlící čáry. Krátce před svým stažením ze hry se k zakončení dostal Joan Verdú, ale jeho pokus mířil mimo a navýšení náskoku neznamenal.

Hlavní arbitr Gil Manzano se rozhodl dát oběma týmům ještě šanci na napravení reputace, ale ani tříminutové nastavení situaci nezlepšilo a tak jsme se dočkali jen hubeného vítězství v nikterak zajímavém klání. Po jeho skončení se barcelonský klub dostává o pozici výš, jeho soupeř je osmý.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý tip! remíza by to být mohla, ikdyž pozor na espanyol, ten má slušnou sérii dobrých výsledků ...

Reagovat
smazaný uživatel

Betis da gol kurz 1.46 Nedali 3 zapase gol

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele