25. kolo
22.02.2013 21:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Real Sociedad 1:3

Real Sociedad podruhé v letošní sezoně vyhrál nad svým baskickým sousedem z Athleticu. Ten se sice dostal do vedení díky brance Ibaie Gómeze, ale vývoj utkání otočily branky Antoina Griezmanna, Imanola Agirretxeho a Carlose Vely.

Psal se rok 2001, když Real Sociedad naposledy zvítězil na stadionu San Mamés. Od té doby na tomto trávníku vyválčil jeden jediný bod. Prolomení neporazitelnosti Athleticu ovšem přišlo v zápase 25. kola La Ligy, ve kterém regionální rivalové ze San Sebastianu zvítězili 3:1.

V posledních letech byl Real Sociedad značně zastíněn Athleticem, kterému se dařilo především v loňské sezóně. Letos má ale mizernou formu, a tak se před tímto kolem nacházel celých osm příček a jedenáct bodů za Realem Sociedad, který naopak prožívá skvělé období a drží se na příčkách zaručujících evropské poháry.

Úvod zápasu přesto patřil domácím, kteří si rychle vytvořili několik nebezpečných šancí. V té první se ocitl Mikel San José, který se dostal k hlavičce, ale brankář Claudio Bravo ji dokázal zneškodnit. Na druhou šanci už byl ale Bravo krátký. Jon Aurtenetxe poslal dlouhý centr z levé strany hřiště do pokutového území, kde se do míče opřel z voleje Gómez. Jeho střela zapadla přímo pod břevno, a tak se domácí fanoušci mohli radovat z vedení.

Jenže svěřenci trenéra Marcela Bielsy se mohli radovat pouhé čtyři minuty. Pak totiž poslal Gonzalo Castro míč na zadní tyč, odkud Griezmann hlavičkoval do poodkryté brány.

Oba celky se poté dostaly do několika šancí, ale další gól zápasu přišel až v druhém poločase, a to přesně v 66. minutě po velké chybě domácího brankáře Raúla, který nahrazuje kritizovaného Iraizoze.

24letý brankář totiž nedokázal udržet střelu Castra z přímého kopu, a tak se míč dostal k Agirretxemu, který již z bezprostřední vzdálenosti neměl problém poslat svůj tým do vedení.

O několik vteřin později nahradil Agirretxeho Vela a v 76. minutě zvýšil mexický hráč na 3:1, když z hranice pokutového území poslal míč přesně ke vzdálenější tyči.

Athletic se ve zbývajících minutách ještě snažil s výsledkem něco udělat, ale žádná z jeho šancí již neskončila gólem, a tak utkání skončilo výhrou Realu Sociedad. Demoralizovaní domácí se tak nadále nacházejí pouhých šest bodů nad sestupovou zónou. Hráči ze San Sebastianu se naopak bodově dotáhli na pátou Valencii.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Pharrell

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
RS

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Bilbao to dnes doma dá !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý kdo bude v bráně Jestli zase ta lata Iraizoz tak s body nepočítám...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele