22. kolo
05.02.2012 12:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sporting Gijón - CA Osasuna 1:1

Předposlední Sporting Gijón nedokázal na domácí půdě vyzrát na trápící se Osasunu a pouze remizoval 1:1. Díky tomu si nevylepší svou stávající pozici a v dalších zápasech bude muset zabojovat více. Osasuna si také příliš nepolepší a zůstane na pozicích kolem středu tabulky. Domácí měli k vítězství blízko, ale hosté dokázali v 77. minutě srovnat zásluhou Lekiče na 1:1.

Do prvního dějství vstoupily oba celky aktivně a už v 10. minutě byla k vidění první velká šance. Přímý volný kop domácího Carmela našel na zadní tyči obránce Botíu, ale ten ve velmi výhodné pozici netrefil branku. O pár minut později byli diváci znovu svědky velikého závaru v pokutovém území hostujícího celku. K zakončení se tentokrát dostával sám Carmelo, ale na poslední chvíli jeho šanci obrana Osasuny zamezila.

Domácí dokázali ze svého mírného tlaku nakonec vytěžit potřebný gól. Ve 32. minutě našel centr z levé strany velmi aktivního Carmela a ten střelou do protipohybu gólmana Fernandéze poslal Sporting do vedení 1:0. V závěru první půle už se nic zajímavého neudálo a domácí si hlídali jednobrankové vedení. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0.

Do druhého dějství vstoupili hosté s cílem vyrovnat a při nejlepším otočit stav celého utkání. Začali velmi dobře a už v 54. minutě si vypracovali velikou šanci na vyrovnání. Na levé straně se po autovém vhazování uvolnil Nino, ale střelou z úhlu nedokázal překonat domácího gólmana.

O pár minut později hlavičkoval znovu Nino, ale tentokrát se jeho pokus ani nevešel mezi tři tyče. Také domácí nechtěli zůstat ve druhém poločase pozadu a po rohovém kopu nebezpečně hlavičkoval Gregory.

Osasuna postupně zvyšovala svůj tlak a zejména Nino byl velmi aktivní co se týče ofenzivní práce. Gól však nakonec vstřelil útočník Dejan Lekič v 77. minutě. Bertrán nacentroval přesný balón před branku a Lekič hlavičkou srovnal na 1:1.

Domácí chtěli získat všechny tři body a v závěru zápasu se více pouštěli do útoku, ale Osasuna byla očividně s bodem spokojená a pouze bránila neúspěšné nájezdy domácích. V prvním nedělním utkání tak diváci byli na stadionu Sportingu Gijón svědky remízy 1:1.

Autor: Adam Tkadlec / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele