3. kolo
11.09.2011 12:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Betis - RCD Mallorca 1:0

Ve třetí kole La ligy si domácí Real Betis poradil s Mallorcou 1:0, když se čtyři minuty před koncem zápasu trefil jako jediný Rubén Castro. Betis je tak momentálně s šesti body na třetím místě hned za Realem Madrid a Valencií, zatímco Mallorca se třemi body okupuje sedmé místo. Pořadí se ale s největší pravděpodobností ještě změní, neboť oba týmy mají o zápas víc než dalších deset klubů.

Výsledky Betisu jsou zatím naprosto totožné. V prvním utkání totiž porazil Granadu také 1:0 a šťastným střelcem jediného gólu nebyl nikdo jiný než Rubén Castro.

První velkou šanci si hned v úvodu zápasu vytvořil domácí Beñat, ale jeho střela směřovala nad břevno mallorské brány. Poté začala hru diktovat Mallorca. Do obrovské příležitosti se dostal Alejandro Alfaro, ale jeho prudkou střelu zastavila levá tyč. O chvíli později se prosadil také Emilio Nsue, ale jeho střelu zleva dokázal zlikvidovat brankář Betisu Castro.

Ještě před přestávkou se domácí dokázali otřepat z náporu ostrovanů a připravili peklo před mallorskou bránou. Nejprve Jefferson Montero vyslal střelu do tyče, poté Ruben hlavičkoval do břevna, a stejný hráč nakonec vystřelil ještě jedno zblízka znovu do břevna. Nápor se jim tedy nepodařil zužitkovat, a tak si fanoušci museli na gól počkat do druhého poločasu.

Do toho nastoupili lépe znovu domácí. Hned z kraje druhé pětačtyřicetiminutovky hlavičkoval Rubén, ale míč letěl přímo na brankáře Aouata, který tak neměl příliš problémů se zneškodněním tohoto pokusu. O chvíli později se o gól snažil Beñat, ale jeho rána byla zblokována Ivanem Ramisem.

Izraelský reprezentační brankář se poté blýskl brilantním zákrokem proti střele Jonathana z hranice pokutového území, a hned na to musel být znovu ve střehu, protože po Beñatově přímém kopu Jonathan hlavičkoval, ale míč nakonec letěl mimo bránu.

Už to pomalu začínalo vypadat, že se oba týmy rozejdou smírně, když v 86. minutě dokázal Betis konečně proměnit jednu ze svých šancí. Beñat z rohu nacentroval před bránu Aouata a Rubén Castro poslal míč ke vzdálenější tyči.

Betis tak má na svém kontě 6 bodů ze dvou zápasů, a tak mohou být fanoušci více než spokojeni. Mallorca, která je tradičně silnější na domácí půdě, poprvé ztratila body, a tak se bude sosutředit na příští domácí zápas.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele