20. kolo
01.05.2012 18:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Granada je po výhře nad Espanyolem krok od záchrany

Granada se může radovat! Po veledůležitém vítězství nad Espanyolem je od sestupu vzdálena osm bodů, i v případě plných bodových zisků Zaragozy a Sportingu tedy bude mít dvě kola před koncem pětibodový náskok. Espanyol se dnešní prohrou, kterou zařídil dvěma góly Ighalo a odvrátit jí nedokázal ani Dídac, připravil o šanci na evropské poháry.

Hostující trenér Mauricio Pochettino překvapil nenasazením brazilského šikuly Coutinha, místo něj nastoupil na křídle Romaric a na jeho obvyklou defenzivnější pozici se zase přesunul Sánchez. Jinak oba týmy nastoupily v nejsilnějším možném složení, stále totiž měly o co hrát. A hlavně na Granadě byla od úvodního hvizdu vidět enormní snaha, domácí předvedli výborný bojovný výkon, který nakonec zcela zaslouženě přinesl úspěch.

Ale pojďme postupně. V první desetiminutovce ještě nebyla k vidění žádná pořádně zajímavá situace, hned v minutě jedenácté ale měla Granada velkou příležitost dostat se do vedení, kdy z velmi dobré pozice hlavičkoval Dani Benítez, Alvarez se však rychle přesunul a dokázal míč vytěsnit. Hned v zápětí pálil z dálky Martins, ovšem branku neohrozil.

Benítez byl na levé straně hodně aktivní, v další solidní možnosti se ocitl po sedmnácti minutách, jenže místo sítě trefil jen jediného bránícího spoluhráče. Domácí byli jasně lepší, Alvareze ale nepřekonal ani Iňigo. Ve čtyřiadvacáté minutě poprvé zahrozili hosté, když z hranice šestnáctky střílel Romaric, ovšem César skvěle zasáhl. Dvacátá devátá minuta přinesla první branku zápasu, do vedení se po zásluze dostali domácí. Akce se rozjela na pravé straně, Jara našel ve vápně Ighala, ten se obtočil kolem bránícího protihráče a překonal Alvareze.

A už o šest minut později to bylo 2:0. Tentokrát centroval Cortés, Jara ještě nedokázal míč tečovat, ten však proletěl až na zadní tyč k úplně volnému Ighalovi, který už před sebou měl jednoduchou úlohu. Po této brance se hra poměrně uklidnila, Granada si byla jistá dvougólovým vedením i nepříliš povedeným výkonem soupeře, a tak se do útoku už nehnala. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0.

Espanyol snížil v padesáté čtvrté minutě, když se k dalekonosnému pokusu odhodlal levý obránce Dídac a César se po jeho ráně k tyči natahoval marně. Domácí znovu zapnuli a mohli rozhodnout zásluhou Beníteze a střídajícího Ucheho, ovšem Alvarez v obou případech zachránil naděje svého týmu. A dvanáct minut před koncem mohlo být i vyrovnáno, to už byl na hřišti i Philippe Coutinho, poslal před bránu prudký balón a César se musel hodně snažit, aby zlikvidoval nechtěnou teč Daního Beníteze. Granada porazila Espanyol 2:1 a učinila obrovský skok ke kýžené záchraně.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele