16. kolo
03.01.2010 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

UD Almería - Xerez CD 1:0

Juan Manuel Lillo zažívá přenádherný start do svého nového angažmá. Jeho svěřenci dokázali pozdní brankou Josého Ortize urvat tři body v souboji s sestupem velmi ohroženým Deportivem Xerez a alespoň trošku si napravit renomé po posledních tragických výsledcích.

Lillo před vánočními svátky převzal mužstvo po mexickém kouči Hugo Sánchézovi, provedl několik změn a hlavně dovedl mužstvo k důležitému vítězství v od úvodu vyrovnaném utkání. Xerez byl aktivnější v prvních dvaceti minutách, držel míč na svých kopačkách a osobou svého nejagilnějšího hráče Abela Gomeze ohrožoval domácí branku. Zatímco jeho první rána mířila daleko mimo branku brazilského brankáře ve službách Almeríe Diega Alvése, při té druhé už musela opora domácího mužstva vytáhnout bravurní zákrok. Xerez pokračoval v mírném náporu, Momova hlavička mířila jen těsně nad. Andaluské mužstvo první poločas zvládlo podle svých představ a překvapivě vévodilo statistikám i utkání samotnému.

Po obrátce se Almería zlepšila, dlouho však nedokázala nalézt recept na dobře pracující defenzívu a ještě lépe chytajícího Renana Brita, který musel hosty zachránit při příležitostech Fernanda Soriana a Dominga Cismy. Do zápasu se postupem času vrátil hostující celek a bez větších potíží držel domácí na uzdě. Lillo se rozhodl vystřídat matného Alberta Crusata, nahradil jej José Ortizem. Rázem se zlepšil projev, tempo se zrychlilo, Ortíz vlil do domácích hráčů energii. Po zbytečném Casadově faulu kopalo domácí mužstvo přímý volný kop, mičuda se odrazila na kopačku Ortize, který jí razantní a pohlednou dalekonosnou střelou dokázal dostat do sítě a rozhodnout o vítězství.

Autor: Jiří Lapáček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele