16. kolo
03.01.2010 17:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Sporting Gijón - Málaga CF 2:2

Nádherné utkání plné krásných momentů, diametrálně odlišné od ostatních svou kvalitou pokulhávajících klání začínajících v pět hodin, bylo k vidění na El Molinónu, stadionu Sportingu Gijón. Souboj loňských nováčků nabídl vzrušující podívanou okořeněnou čtyřmi brankami.

Málaga je nadále na sestupové příčce, a to navzdory tomu, že neprohrála fantastických osm zápasů v řadě. Bohužel andaluský klub nedokáže vyhrávat a začíná si přivlastňovat přízvisko remízový král, respektive remízová královna, bereme-li v potaz rod. Pro Sporting není po takovém průběhu bod ztrátou, bohužel ani žádnou výhrou.

Málaga šla do vedení již po pěti minutách hry, kdy Mtiliga fantasticky odcentroval na Dudu, který sice nejprve napálil obránce Alberta Ramose, míč se k němu však vrátil, a tak jej pohotově napálil do sítě. Pro domácí to byla obrovská rána, ze které se však po dvaceti minutách ochromení oklepali. Maldonado po půlhodině hry švihnul odražený míč po standardní situaci jen těsně vedle pravé tyče a odstartoval tím velký tlak domácího mužstva, který nakonec vyústil ve vyrovnávací branku. Gregory Arnolin si fantasticky naskočil na rohový kop a poslal míč do šibenice, napěchované tribuny oslavovaly důležité vyrovnání.

Po obrátce začalo domácí mužstvo velkým tlakem, který však nedokázalo okořenit nějakou pěknou šancí či dokonce brankou. Byla to naopak Málaga, který v šedesáté minutě mohla slavit druhou a vedení zajišťující branku. Weligton výtečně tečoval Dudův přímý volný kop a mohl se radovat z veledůležité branky.

Asturijské mužstvo se snažilo odpovědět co nejdříve a povedlo se. Roberto Canella chtěl dalekonosnou pumelicí brankáře Munuu snad jen postrašit, míč se však pod chybujícím brankářem dostal k překvapení všech hráčů do sítě. Munua marně zpytoval svědomí, dopustil se chyby stojící tři body. Sporting ani Málaga si totiž v dalším průběhu utkání žádnou větší příležitost nevytvořily.

Autor: Jiří Lapáček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele