24. kolo
28.02.2010 17:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Sporting Gijón - CA Osasuna 3:2

Velký comeback či doslova zmrtvýchvstání předvedli fotbalisté Gijonu. Ještě dvacet minut před koncem v boji se severními rivaly z Osasuny o gól zaostávali, díky skvělému závěru se ale nakonec mohli těšit z důležitého zisku tří bodů.

Sporting si v minulých týdnech neprocházel zrovna růžovým obdobím. Až výhra 3:1 nad Zaragozou ukončila jeho dlouhotrvající sérii nepřesvědčivých výsledků. Osasuna nastupovala do utkání s větším klidem. Vyhrála čtyři utkání v řadě a sestupové starosti ji pomalu přestávají zajímat. Hosté ostatně začali aktivněji. Pokus Vadocze zastavil výborným postřehem brankář Colinas.

Sporting měl sice pomalejší rozjezd do zápasu, byl to však právě on, kdo se ujal vedení. De las Cuevas se ve vzdálenosti zhruba šestnácti metrů od branky chopil míče a střelou do šibenice nedal Ricardovi sebemenší šanci zasáhnout. To ale hostující celek ještě více povzbudilo k dalšímu útočení. Své ovoce to přineslo ve 39. minutě. Moran nedovoleně zastavil Monreala a sudí nekompromisně ukázal na penaltový puntík. Nekounam se nemýlil a do kabin se odcházelo za stavu 1:1.

Osasuně patřil rovněž začátek druhé půle. Střela Vadocze s velkým štěstím a za podivných okolností skončila až za gólmanem Colinasem a Pamplona měla rázem k bodům blíže. Jenže v tu chvíli se karty zcela otočily ve prospěch Sportingu, který zaslouženě vyrovnal. Mateo vysunul střídajícího Barrala a ten s přehledem zakončil rychlý protiútok. Záhy měl na kopačce třetí gól Gijonu De las Cuevas, fatálně se ale v zakončení ustřelil.

V závěru ale Azpilicueta stáhl k zemi právě Matea a pokutový kop bezpečně proměnil Diego Castro. Na skóre se až do závěrečného hvizdu nic nezměnilo, domácí vydřeli cennou výhru 3:2.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele