37. kolo
23.05.2009 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Valladolid - Sporting Gijón 1:2

Sporting senzačně porazil Valladolid na jeho hřišti a hlasitě volá po setrvání v nejvyšší soutěži. Pucele stačil jediný bod, aby si definitivně zajistila záchranu, ale nenašla recept na vynikajicího gólmana Cuéllara, jenž přes množství šancí propustil za svá záda jen jediný míč.

Šlo o souboj dvou velkých rivalů, ale také celků, kteří předvádějí atraktivní útočný fotbal, za což by si udržení v nejvyšší soutěži určitě zasloužily. Stále každopádně platí, že vše mají ve svých rukou.

Pokud se Gijónu skutečně podaří zachránit, na vítězství proti Valladolidu se bude dlouho vzpomínat a zapíše se zlatým písmem do dějin klubu s více než staletou historií.

Domácí vstoupili do zápasu jako blesk a zaskočená obrana soupeře nevěděla, kam dřív skočit. Už po dvou minutách měl šanci Pedro León, vzápětí málem skóroval Henok Goitom. Jednou byl na místě Cuellár, podruhé zachránila hosty konstrukce brány.

Sporting se z tlaku dostal až po čtvrthodině utrpení, varování pro domácí vyslal Barral, na místě byl Asenjo. Hra se poté částečně vyrovnala, i když Valladolid měl i další příležitosti. Vše každopádně směřovalo k bezbrankovému poločasu, když dvě minuty předd odchodem do kabin šokoval Asenja tvrdou ranou Diego Camacho.

Druhý poločas začal podobně jako ten první - tlakem Pucely a výbornými zákroky Cuéllara. Domácím dokonce nebyl pro ofsajd uznán gól Pedra Leóna, nakonec ale vyrovnání přece jen přišlo. Sesma využil dobré akce Leóna a Pucela byla v tu chvíli na pokraji jistoty záchrany.

Jenže velmi brzy bylo zase vše jinak. Standardní situaci Maldonada usměrnil za Asenjova záda v 78. minutě Mate Bilic a Gijón znovu vedl. Hosté nakonec tři body skutečně udrželi, i když tlak Valladolidu byl obrovský a několikrát zachraňoval až brankář Cuéllar.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele