10. kolo
08.11.2008 20:00 CET
4 : 3
(2:2)

Reportáž

Higuaín přestřílel Málagu

Real opět po delší době zvítězil, tentokrát těsně 4:3 nad Málagou, a na krátkou dobu se vyhoupl do čela La Ligy. Hrdinou zápasu se stal Gonzalo Higuaín, který vstřelil všechny góly Bílého baletu. Andalusané ani tentokrát na Santiago Bernabéu nezvítězili.

Málaga byla Realu důstojným soupeřem a třikrát v zápase vedla. Bílý balet končil o deseti a vždy dokázal dotáhnout a nakonec i vstřelit vítězný gól. Tři góly padly z penalt. Černá serie Málagy v duelech s Realem se tak protáhla o další prohru.

Sestava domácích doznala řady změn. Na hřišti se neobjevil kapitán Raúl, pásku za něj převzal Guti a na levém křídle se objevil Drenthe, funkce Raúla se ujal Van der Vaart a post hrotového útočníka dostal Higuaín. "Los boquerones" nastoupili v očekávaném složení.

Po počátečním oťukávání přišel v 6. minutě šok pro madridské publikum. Eliseu nachytal na švestkách Marcela a Heinzeho, míč se odrazil od tyče a opět Eliseu ho dorazil do sítě. Real odpověděl po dvou minutách. Bombu Marcela Arnau jen vyrazil a Higuaín začal své gólopředstavení dorážkou do odkryté branky.

Vzápětí ránu Sneijdera opět Arnau vyrazil a Van der Vaart pálil jen do boční sítě. Střelu téhož hráče brankář Málagy znovu vyrazil. Zanedlouho pokus Drentheho mířil mimo tyče. Další střela Higuaína trefila jen Welligtona. Poté se však radovala v 19. minutě Málaga. Na hranici ofsajdu převzal přihrávku Baha, přehnal se kolem Heinzeho a překonal Casillase.

Real pak mírně znervózněl a hra se začala kouskovat. Výjimkou byla jen tvrdá střela Sneijdera, kterou Arnau opět vyrazil. Další pokus Van der Vaarta šel od Arnaua na roh. Pak přišla první penalta večera. Welligton zahrál rukou na hranici vápna a nařízený trest proměnil ve 37. minutě Higuaín.

Následně odpověděl z přímého kopu Duda, jehož střela jen těsně minula břevno. Pak šel Real do deseti, když Sergio Ramos šlápl na hrudník ležícímu Eliseuovi. Přesto se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Začátek druhého poločasu začal Madrid nervózně a často chyboval v obraně, čehož ovšem Málaga nedokázala využít. V 60. minutě se pěkně obloučkem uvolnil Gago, ale jeho střelu Arnau chytil. O čtyři minuty nato hlavičkoval nad Welligton. A v 69. minutě šli opět hosté do vedení. Gago srazil ve vápně Dudu a penaltu o břevno poslal do sítě Apaňo.

Reakce Bílého baletu byla rychlá. Za minutu nato prošel středem Gago, přihrál Higuaínovi a jeho tvrdá skákavá střela zdálky zapadla k tyči Arnauovy branky. Real se dostal opět do zápasu a zanedlouho i do vedení. V 79. minutě upadl ve vápně Higuaín a polemický výrok rozhodčího přisoudil Realu druhou penaltu. Sám postižený trest nadvakrát proměnil, když jeho první střelu Arnau tradičně vyrazil.

Domácí mohli vstřelit i pátou branku, ale Van der Vaart neprostřelil po protiútoku Arnaua. Na druhé straně tvrdou střelu Dudy vyrazil na roh Casillas. V závěru pálil vedle vystřídavší Luque, ale to bylo vše. Madrid tvrdě vybojované vítězství uhájil.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (11)

Přidat komentář
Xavi

Počítám opět s vyrovnanou bitvou, Málaga jako nováček si zatím vedel velmi slušně.

Tip : 2-2

Reagovat
Xavi

Měním tip na 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si myslim ze konecne nieco aj zahrame a vyhrame... Malaga je nato idealny super aby sme sa zasa rozbehli.

Reagovat
smazaný uživatel

3-1, Raul 2 goly a jeden Higuain.

Reagovat
jtbs

zas to nejak uhrali hajzly

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu Higuainovi sa neako dari, uz 9 golov, dnes 4.. Este pred sezonou som myslel, ze to bude drevo... co uz.. goly bola nahoda, alebo to zodpovedlo jeho vykonu???

Reagovat
smazaný uživatel

Zodpovedalo, vyborny vykon podal..

Reagovat
smazaný uživatel

Higuain ale ať už ty penalty nekope, sleduji to už delší dobu a neviděl jsem ho dobře kopnout penaltu V tomto zápase první se štěstím ,druhou vlastně neproměnil, a neni penalta aby si mu brankář nešáhl na míč, o tom že všechny kope uplně stejně neni třeba diskutovat ale výkon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele