7. kolo
19.10.2008 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Real Betis - RCD Mallorca 3:0

Brzký gól Damíi nastartoval Betis Sevilla k první výhře v sezóně – a to opravdu v ten nejdůležitější moment, Andalusanům totiž pomalu začínal ujíždět vlak. Los Beticos se tak dočkali první domácí výhry po sedmi měsících, naopak Mallorca prohrála podruhé v řadě a po slibném úvodu začíná ztrácet.

Domácí hráli s velkým nasazením, někdy možná až s přehnaným, a i když ostrované dokázali pozičně ovládat určitou část utkání, nebyli schopni reagovat na rychlé útočné akce soupeře.

Los Verdiblancos se ujali vedení již v první minutě díky brance Damíi a netrvalo dlouho a mohlo být o výsledku jasno, jen kdyby Emaná v jasné tutovce o pět minut později neselhal stejně, jako následně Pavone.

Fanoušci se však přesto dočkali druhého gólu ještě v prvním poločase. Běžela 42. minuta, když se po akci Emany prosadil Pavone.

I po přestávce byli svěřenci kouče Muňize lepší. V 57. minutě se při šanci Sergia Garcíi a Damíi blýsknul brankář Moyá a alespoň dočasně udržel svůj tým ve hře.

Největší šance klubu z Baleárského ostrova přišla jedenáct minut před koncem. Objevil se v ní Martí, ale radost mu pokazil Casto.

Závěrečná desetiminutovka patřila Kamerunu. V 81. minutě zaváhal před brankou Emaná, ale o dvě minuty svou chybu napravil a zvýšil na 3:0. Reagovat se pokoušel za hosty Webó, jenže nevyužil chyby obránců a nedosáhl na balón.

Sečteno podtrženo, Betis bere zasloužené a veledůležité tři body, Mallorca potřebuje v dalším kole bodovat, jinak začne být zle.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mallorka neprohraje!Tip 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Betis konečně vyhraje 3-0,doposud neměl štestí,ale herně patří do 8.místa.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele