36. kolo
17.05.2009 19:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

RCD Mallorca - FC Barcelona 2:1

Ukázka toho, jak dokáže sobeckost jednoho hráče prohrát zápas celému týmu, byla k vidění na Son Moix. Barceloně už sice jako mistrovi jde pouze o překonání letitých rekordů, a tak nastoupila s většinou náhradníků, ale ani tak ji porážka proti Mallorce těšit nebude. Zvláště když měli hosté tolik možností zápas rozhodnout, jenže když se všechny míče musí hrát za každou cenu na jediného hráče, tak se vyhrává jen velmi těžko. Domácí budou nadšeni z dalšího vítězství na domácí půdě, která se v odvetné části sezóny stala nedobytnou tvrzí.

Dá se samozřejmě pochopit, že v situaci, kdy je liga rozhodnutá a útočník bojuje o trofej pro krále střelců, bude vyvíjena určitá snaha, aby tento hráč nějaký gól přidal. Co se ale pochopit nedá, je aby tento hráč, který ještě k tomu nosí kapitánskou pásku, kazil jednu šanci za druhou, nepřirozeně musel být zapojován do každé akce, v absurdních pozicích volil místo přihrávek do ložené šance kličky přes tři protihráče a stavěl se k přímým volným kopům, které nikdy nezahrává.

Barcelona přitom začala výborně a měla tolik prostoru, že by stav 0:3 po poločase byl zcela odpovídající. Neuběhlo ani deset minut, když Bojan našel parádně Eto‘oa a ten hlavičkou poslal svůj tým do vedení. Kamerunec zaznamenal 29. branku v sezóně a zdálo se, že je jen otázko učasu, kdy přidá jubilejní třicátou a zařadí se tím do exkluzivního klubu.

Hned v zápětí mohl zvýšit Hleb a Pedro, který ale v dobré pozici ještě volil přihrávku na Eto’oa, jenž i přes chybu obrany míč do sítě nedopravil. I v další tutovce byl Eto’o, tentokráte po skvělé práci Gudjohnsena, jenž vybojoval míč a úžasou přihrávkou poslal nejlepšího střelece ročníku 2005/2006 do souboje 1 na 1 s brankářem Moyou. Skóre se ale opět neměnilo.

Barcelona dále pokračovala ve tvorbě šancí. Dani Alvés předvedl vynikajicí sprint a krásným centrem našel, koho jiného, Eto’oa, s nímž si opět tváří v tvář poradil Moyá, Kamerunec neuspěl ani z dorážky.

Mallorca dala o sobě vědět Juradovou střelou těsně nad Oierovu branku. Oier je brankářem barcelonského béčka, v podstatě až čtverkou prvního týmu, jenže Valdés si dopřává zaslouženého odpočinku a Pinto s Jorquerou jsou zraněni. Svůj první zákrok předvedl proti hlavičce Suáreze o pár minut později.

Na závěr poločasu neproměnil svou šanci Hleb a poté opět Eto’o , a sice po přihrávce Gudjohnsena. Na místě byl znovu Moyá.

Španělská naděje mezi tyčemi předváděla dobrý výkon i ve druhém poločase, kdy vychytala další tutovku Eto’oa, jenž poté v další velké příležitosti mířil levačkou pouze na tribunu. Blaugranas měli i další náznaky šancí, ale posedlost přihrát Eto’ovi většinu z nich zastavila.

Mallorca převzala iniciativu zhruba v 70. minutě a před brankou byla mnohem efektivnější. Nejdříve se do obrovské šance dostal po Oierově chybě Arango, ale mladý gólman svou chybu napravil vynikajicím zákrokem.

Poté už však přišlo vyrovnání. A byl to právě Arango, který parádním přímým kopem nasměroval domácí k obratu. Po pěti minutách byl obrat dokonán. Oier vyrazil další Arangův přímák na roh, ten byl zahrán na krátko, následoval centr a výborná hlavička Santany.

Barcelona se pokusila reagovat, ale výsledkem byly jen dvě tyče. O obě se postaral Eto’o, když nejdříve neuspěl hlavou a pak dokonce z nařízené penalty. To už běžel nastavený čas, a tak už se nic více nestalo a Mallorca bere tři body.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (6)

Přidat komentář
berger321

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2-1 pro ostrovany!

Reagovat
berger321

Reagovat
smazaný uživatel

Co piješ?

Reagovat
smazaný uživatel

Etoo

Reagovat
smazaný uživatel

chachá!!!!Arango je bůh

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele