36. kolo
17.05.2009 17:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Racing Santander - Real Valladolid 3:2

Santander ukončil čekání na výhru a po třech porážkách v řadě si doma poradil s Valladolidem. Racing je tak jenom krůček od záchrany v Primera Division.

Pro domácí začalo utkání tím nejlepším možným způsobem. Již ve čtvrté minutě našel Sepsi Serrana a ten v poklidu překonal Asenja - 1:0.

Rychlá branka domácí uklidnila, problémem ale bylo, že až příliš. V následujících minutách totiž Racing ukázal, proč stále nemá jistotu setrvání v nejvyšší soutěži. Ve 13. minutě nedokázal odklidit míč do bezpečí Valera, Victor si vyměnil míč se Sesmou a od tyče jej následně poslal do sítě - 1:1.

To ovšem nebylo vše. O sedm minut později se Marcano rozhodl pro riskantní přihrávku přes vlastní pokutové území, které se zmocnil Pedro Leon. Do akce se poté zapojili ještě Sesma, Victor a nakonec skórující Goitom - 1:2.

Santander byl v první půli lepším týmem a měl více šancí. Dvě opravdu velké neproměnili Pereira a Pinillos, v úvodu druhé půle pak selhal Žigič. Důležitý moment přišel ve 48. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Bea. Racing tak dostal výhodu dlouhé početní převahy a nakonec jí také patřičně zúročil.

Nápor odstartoval Asenjův zákrok proti hlavičce Žigiče, v další šanci mířil nad Marcano. Zasloužené vyrovnání nakonec přišlo po hodině hry, Serrano uvolnil Pereiru a ten tváří v tvář Asenjovi nezaváhal - 2:2.

Valladolid po změně stran příliš nebezpečný nebyl, z dálky domácí fanoušky vystrašil Victor, to bylo ovšem vše a Tono se mezi třemi tyčemi poměrně nudil. Na dálku tak mohl povzbuzovat své spoluhráče, kteří si po brance na 2:2 nedokázali vypracovat nějakou příležitost. To se změnilo až pět minut před koncem, Munitis našel Žigiče a ten rozhodl o tom, že tři body zaslouženě zůstanou v Santanderu.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele