21. kolo
01.02.2009 17:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Racing Santander - FC Barcelona 1:2

Barcelona udolala Racing Santander na jeho hřišti 2:1, o oba góly vítězů se postaral Lionel Messi. V nervózním závěru pak viděli červené karty hostující stopeři Piqué a Márquez. Za domácí se opět trefil vytáhlý útočník Žigič.

Barca nastoupila v záloze s mladým Busquetsem, útočnou dvojici Eto'o a Henry doplňoval na trident Iniesta. Messi tak utkání rozhodl jako střídající hráč, reagoval na úvodní gól Santanderu z pokutového kopu. Od začátku se hrálo především ve středu hřiště, míč na kopačkách měla ale hlavně Barcelona. Po levé straně Valerovi utekl Henry, centroval na Eto'a ale u míče byl dříve stoper César Navas a odvrátil na roh. Ve 12.minutě zase zahrozil Racing, to k přední Valdesově tyči pálil Jonathan Pereira, ale míč se odrazil od brankové konstrukce zpět do hřiště. Po zákroku Busquetse na Žigiče se mohla kopat penalta, ale Barca tentokrát ještě unikla.

Pokutového kopu se domácí dočkali po změně stran, když po kontaktu s Márquezem upadl Pereira. Sudí Borbalán neváhal a exekutor Žigič střílel na druhou stranu, než očekával Valdés. Pep Guardiola nemohl reagovat jinak, než nasazením Messiho a ten se mu odměnil. Malý Argentinec se hned zapojil do hry a po šesti minutách už slavil vyrovnání. Centr Henryho hlavičkoval Xavi, míč trefil břevno, ale odrazil se přímo k Messimu, který nemohl nedat. A přišel i druhý gól. Messi si skvěle zpracoval míč, vyhnul se Oriolu Lozanovi a nechytatelným volejem propálil nešťastného Toňa podruhé.

Autor: Radek Nosil / www.sportinglife.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výhra je Barcy" 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám v jasnou záležitost, 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

barca je muj kun ale nevyhraje tam,nejvice remiza

Reagovat
smazaný uživatel

Racing bude kousat. V poháru s Espaňolem to už od Barci nebylo moc ono, ale nenastoupí Pinto, takže konečně budeme mít i gólmana. Čekám výhru o gól - 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Santander bude hodně nepříjemný soupeř, na podzim nám brali body doma, navíc vyhráli poslední 2 ligová kola venku, z toho jedno v Seville, určitě budou namlsaní a bude to hodně nepříjemný soupeř. Přesto si myslím, že Barcelona protáhne neuvěřitelnou sérii bez porážky a vyhraje 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

podplacenej rozhodčí pískal proti barce

Reagovat
smazaný uživatel

No to je hezky. Neni Puyol, Marquez a Pique.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevadi pristi kolo s Gijonem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele