20. kolo
25.01.2009 17:00 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Getafe CF - Sporting Gijón 5:1

Getafe rozstřílelo Sporting Gijon, třemi góly se blískl střídající útočník Roberto Soldado. Oba celky se usadily ve středu tabulky, mají po 24 bodech.

Domácí se tímto výsledkem vymanili z výsledkově neúspěšné série. Jejich kouč Victor Muňoz byl po čtyřech prohrách v řadě pod tlakem. Getafe šlo vcelku rychle do dvoubrankového vedení. První ale zahrozili hosté. To hlavičkoval Sergio Matabuena, když gólman Jacobo minul centr, ale situaci zachránil a míč odvrátil Cata Díaz. Pak se domácím zranil Manu del Moral, ale nasazení Soldada se ukázalo být zázračným tahem. Na první branku mu stačilo jen 60 sekund. Soldado vystihl zpětnou hlavičku kapitána Gijonu Jorgeho a s přehledem zasunul míč do sítě poprvé. O dvě minuty později dal na 2:0 Granero. Jeho hlavičku tečoval jeden z obránců a míč zapadl za Lafuenteho záda.

Domácí byli při chuti, Polanski, Uche a Soldado ale stříleli vedle, v nastaveném čase první půle pak snížil Barral. Útočník Gijonu si udělal prostor a střelou na zadní tyč dal Sportingu naději na zvrat. Hosté vstoupili lépe do druhé půle, do šance se dostával opět Barral, ale gólman Jacobo ho zablokoval. Jeho zákrok byl zlomem v utkání, poté už stříleli do černého jen domácí. Nejprve proměnil Soldado přízemní centr Ucheho. Pak se po přihrávce Casquera trefil Uche a nakonec a konečnou podobu skóre dal z penalty opět Soldado. Z trestného kopu ještě trefil Gavilán tyč a další možnost Soldada skvěle chytil Lafuente.

Autor: Radek Nosil / www.sportinglife.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele