15. kolo
14.12.2008 17:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Getafe CF - RCD Mallorca 4:1

Getafe pokračovalo ve svých dobrých výkonech také v zápase proti Mallorce, kterou rozdrtilo výrazným rozdílem 4:1. Hosté jsou na tom s přibývajícími zápasy čím dál tím hůře a z posledních deseti zápasů získali namísto 30 bodů pouhých pět.

Domácí bodovali jak v zápase s Barcelonou, tak v duelu s Villarrealem. Když k tomu připočteme vítězství nad Realem Madrid, bylo Getafe v tomto střetnutí naprosto jednoznačným favoritem. Kouč poražených Gregorio Manzano se naproti tomu ocitá pod stále větším tlakem a jeho další působení u týmu je velmi nejisté.

Přesto však začali lépe hosté. Přímý kop Aranga se mezi tři tyče snažil usměrnit Aduriz, jenže gólman Abbondanzieri byl připraven. První branky se tak dočkali příznivci domácího týmu. Ve dvanácté minutě zastavil pronikajícího Ucheho pouze za cenu faulu brankář German Lux a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Cosmin Contra.

Krátce po hodině hry se domácí Getafe radovalo podruhé. Uche si zpracoval Polanskiho pas, pláchl soupeřově obraně a nekompromisně zvýšil na 2:0. V tu chvíli už to nevypadalo s hosty bůhvíjak dobře, ale ti se přesto nevzdávali. Bývalý útočník Atleticu Bilbao Aritz Aduriz zblízka dorazil Suarezovu střelu a fotbalisté Mallorcy tak byli stále ve hře.

Velkou příležitost na vyrovnání měl Fernando Varela, jehož pokus však skvěle zneškodnil obranným zákrokem bek Lucas Licht. Podobně neúspěšně si vedl také Juan Arango, který trefil pouze boční síť Abbondanzieriho branky. Zatímco hosté své příležitosti nevyužili, domácí udeřili takřka z první další vážnější situace.

Z vápna vystřelil Contra, Lux jeho pokus vyrazil pouze k nohám Manua, který bez jakýchkoliv potíží dopravil míč na místo určení. Vzápětí mohl svůj tým přiblížit na dostřel rovněž střídající Pierre Webó, ale proti jeho šanci se zaskvěl argentinský brankář Abbondanzieri. Krátce poté bylo rozhodnuto definitivně. Situaci tři na jednoho zakončil střelou do tyče Guerron, balón se poté odrazil přímo ke Gavilánovi a ten pečetil výsledek zápasu na konečných 4:1 pro domácí.

Autor: Radek Barkman / www.soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele