19. kolo
18.01.2009 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Getafe CF - Racing Santander 0:1

V dalším utkání 19. kola španělské Primera Division dokázal Racing Santander zvítězit na hřišti Getafe. O jediný gól utkání se postaral ve 24. minutě Nikola Žigič. Santander se tak v tabulce posunul už na 9 pozici. Getafe se trápí a je až na 14 místě. Na devátý Santander ale ztrácí pouze 5 bodů.

Po přestupu z Valencie srbský útočník Nikola Žigič znovu ožil a ukázal tak, že přestup zpět do Santanderu byl tou správnou volbou. Ve svém třetím utkání vstřelil druhý gól a už dvakrát tak zajistil svému týmu vítězství 1:0.

Zápas byl povětšinu času vyrovnaný a ani jeden z týmů si mnoho šancí nevytvořil. Začlo se celkem zvolna a první příležitost přišla až v 16. minutě. Domácí Francisco Casquero dorážel odražený balón jen těsně vedle brány Santanderu. O 8 minut později přišla pro domácí rána. Po akci Óscara Serrana a vynikající přihrávce se trefil umístěnou střelou Nikola Žigič a poslal hosty do vedení.

Domácí mohli odpovědět vzápětí po obdrženém gólu. Po rohovém kopu trefil hlavou tyč Manu. Getafe se snažilo a další šanci si vytvořilo ve 35. minutě. Esteban Granero pálil z hranice pokutového území pouze do rukavic gólmana Toňa.

Druhý poločas byl ještě nudnější a spíše se jednalo o ubránění jednogólového náskoku ze strany Santanderu. K vidění byly spíše náhodné příležitosti a střely z dálky. V 51. minutě se po standardní situaci dostal ke střele domácí Polanski, ale míč napálil moc silně a přestřelil. Santander se dopředu na výlet moc nevydával a tak střela Lacena z 58. minuty byla ojedinělá a gólman Jacobo si s ní bez problémů poradil.

Šanci na vyrovnání mělo Getafe v rozmezí 75. a 80. minuty, kdy dostalo Racing pod mírný tlak. Aktivní byl hlavně Manu. Nejprve v 75. minutě po přihrávce Casquery pálil do poloodkryté branky Getafe, ale střela byla zablokovaná. O čtyři minuty později znovu Manu střílel vedle Toňovi brány. Santander si tak jednogólový náskok nakonec pohlídal a z Getafe odjel se třemi body.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele