20. kolo
24.01.2009 22:00 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Barcelona - CD Numancia 4:1

Pouze první poločas dokázali vzdorovat fotbalisté Numancie domácí Barceloně. V úvodní pětačtyřicetiminutovce nepadla žádná branka, druhá půle byla na góly rozhodně bohatší. Barcelona skórovala v úvodu druhého dějství hned dvakrát. Hosté poté stačili snížit skóre zápasu na rozdíl jedné branky, ale domácí tým nepřipustil žádné překvapení a dalšími přesnými zásahy stanovil výsledek na konečných 4:1.

Barcelona byla od začátku utkání lepším týmem a měla míč na svých kopačkách daleko častěji než hosté, ale nedokázala se gólově prosadit přes dobře organizovanou obranu Numancie. Do první šance utkání se dostal už ve 4. minutě Alves, ale jeho střela mířila nad branku. O pár chvil zaváhala obrana hostů podruhé, Eto'o však nedokázal přetavit svoji šanci ve vedoucí gól. Jedna z mála brankových příležitostí na straně Numancie přišla po osmnácti minutách hry, s prudkou hlavičkou Pina si domácí gólman dokázal poradit. Po půlhodině na sebe strhl pozornost Messi, který si pohrál s třemi obránci hostů, ale svoje sólo nedovedl do gólového zakončení. Do konce poločasu se ještě snažili prosadit Iniesta a po něm hned Messi, ale ani jeden z nich nevyzrál na Juana Pabla v brance Numancie.

Druhý poločas začala Barcelona ve velkém stylu, hned ve 49. minutě rozjásal domácí fanoušky Messi, který otevřel gólový účet zápasu. Neuběhly ani čtyři minuty a skóre se měnilo podruhé. Eto'o z hranice šestnáctky chytře vystřelil a míč se zastavil až za zády bezmocného Pabla. Numancia vykřesala jiskřičku naděje po hodině hry, na 2:1 snižoval z přímého kopu Barkero.

Domácí ale žádné překvapení nedopustili a v rozmezí pěti minut zasadili hostům dva rozhodující údery, na které už Numancia nedokázala odpovědět. Nejprve v 71. minutě přidal po pohledné spolupráci s Messim třetí branku Henry. O pět minut později opět ukázal své fotbalové schopnosti znovu Messi, který se po individuální akci prosadil v tomto utkání už podruhé.

Deset minut před koncem byl vyloučen hostující Palacios, ale "přesilovku" nedokázala Barcelona proměnit v další góly, i když se dostala ještě do dvou dobrých šancí. V 86. minutě mohl Messi zkompletovat svůj hattrick, ale jeho střelu dokázal gólman Numancie zneškodnit. O pár momentů později střílel Eto'o , ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Utkání i přesto skončilo vysokým vítězstvím Barcelony 4:1 a v neúplné tabulce se lídr soutěže vzdálil svým pronásledovatelům už na rozdíl patnácti bodů.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Barca musi vyhrat mam ju na tikete:D ale nech neda eto´o gola.. nech ho dobehne Villa

Reagovat
smazaný uživatel

tu aj handicap sa oplati dat..ockavam dalsi golove presdstavenie od barcelony........numancia na ihriksu supera je hrozna

Reagovat
smazaný uživatel

TO BUDE PŘEKVÁPKO - PLICHTA !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to nedopadne jako v prvním kole, ale Numancia je schopná to nějak uhaluzit....Tip a přání 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (Boris)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele