23. kolo
09.02.2008 22:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - FC Barcelona 1:1

Šlágr kola se hrál na stadionu Sáncheze Pizjuána v Seville, kam přijela Barcelona a utkání nakonec skončilo smírně 1:1. Domácí nastoupili v silné sestavě s Kanoutém i Fabianem v útoku, opět Palopem v brance, na pravém beku operoval Adriano. Barce chyběli zejména obránci, tak dostal příležitost Oleguer, v útoku kromě Messiho také Giovani. Ve druhé minutě zahrál trestný kop z velké dálky sice nebezpečně, ale nad Daniel Alves. O chvilku později zase pálil nad Iniesta, na druhé straně z rychlého kontru vysoko nad Kanouté.

Hrálo se ve svižném tempu, i další trestný kop byl nebezpečný, prudký a Valdés ho jen vyrážel, problémy měl i se střelou Fabiana. Palop musel zase řešit průnik Henryho a byl z toho málem rohový kop, ale poslední se míče dotkl Francouz. Před opačnou brankou nepřesně střílel Kanouté. Pak se obrany zpřesnily a na další možnost se nějakou dobu čekalo. Ve 20. minutě pak stihl před Giovanim včas míč sebrat domácí gólman Palop, Messiho střelu zablokoval Dragutinovič. Na druhé straně došlo v pokutovém území na souboj Thurama a Kanoutého, penalta z toho nebyla a asi ani neměla být. Nevyužit zůstal na straně Barcy i trestný kop Xaviho, centr proletěl do zámezí.

Na druhé straně málem využil nedůslednosti v obraně Barcy po průniku Kanoutého Fabiano, ale míč skončil těsně vedle. Rychlou akci Sevilly pak potáhl Diego Capel, jeho centr přiletěl přesně na volej ke Kanoutému a Valdés měl plné ruce práce, ale míč zkrotil. Další centr byl od Navase, využil ho na vzdálenější tyči volný Diego Capel a zblízka snadno skóroval do odkryté branky. Ve 34. minutě to bylo 1:0. Další rána Luise Fabiana pak šla těsně vedle branky Víctora Valdése. Další pokus stejného hráče byl zblokován na roh. Na střely na branku vyhrála Sevilla první poločas 5:2.

Do druhé půle nastoupila prohrávající Barca se dvěma změnami, když Thurama s Edmilsonem nahradili Márquez a také Ronaldinho, čímž se sestava stala ofenzivnější. Hosté začali brejkem Henryho, ale jeho přízemní pas byl před Giovanim odvrácen. Jinak se ale Sevilla stáhla více do obrany a utkání se hrálo téměř bez šanci. Až se po odraženém míči dostal ke střele volejem Xavi, ale ta skončila hodně vedle. Rijkaard zareagoval v 58. minutě třetím střídaním, to Gudjohnsen nahradil Henryho.

Další rána Xaviho už šla těsně vedle pravé tyče. Domácí kouč Manolo Jimenez stáhl Kanoutého a poslal na plac Renata. Sevilla celkem kontrolovala hru a Barcelona si příliš rady neveděla, vytrácel se i agilní Messi, který naopak dostal žlutou kartu za faul na unikajícího Dragutinoviče. Následný trest kop Fabiana, který zůstal sám v útoku, ale šel vysoko nad, Capel v další šanci napálil míč jen do Oleguera. Po jednom centru ze stran si naopak dal málem vlastní gól Márquez, naštěstí trefil Valdése a ten míč kryl.

Pak ale překvapivě udeřila Barca, když dal svůj první gól v sezoně Xavi. To mu míč středem hřiště prostrčil Messi, Palop si na střelu sice sáhl, ale ta stejně skončila v síti. Bylo vyrovnáno 1:1. Pak Keita fauloval na hranici vápna Messiho a byl po druhé žluté kartě vyloučen. Ronaldinho trefil z trestného kopu jen zeď. Po podklouznutí Oleguera zase střílel zdálky nad Capel. Další šance Barcy přišla po rohu, střela Messiho z velkého úhlu byla nepřesná. Poslední slovo měl z brejku Capel, avšak střílel po zemi vedle branky.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Myslím si,že Sevilla překvapí a vyhraje! tip 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

sevilla se po umrti puerty zveda nahoru bude to sok pro primeru division sevilla vyhraje 3:0 a palop si po dlouhe dobe zapise ciste konto

Reagovat
smazaný uživatel

no, že by tím okamžikem zlomu bylo úmrtí Puerty...

Reagovat
smazaný uživatel

myslim si zhe to bude vitovnane....1-1...

Reagovat
smazaný uživatel

Šlágr kola ! Může to skončit jakkoliv, to bych na tiket nedával. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

vidím,že jste tady všichni odborníci... trošku nechápu kurs na Sevillu,když má Barce takové absence....doufám a věřím ve vítězství Sevilly a o překvapení určitě nepůjde.

Vamos Savella,vamos campeon...!!!!

Reagovat
Pharrell

neprohra domacich

Reagovat
smazaný uživatel

tipoval som remizu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele